یکی از غذاهای ایرانی که در اصل نوعی دسر و پیشغذا محسوب میشود، خورش ماست اصفهان است. این خورش خوشمزه که بهصورت سرد استفاده میشود، برای وعدهی افطار در ماه رمضان نیز مناسب است. در این نوشتار، ضمن آموزش طرز تهیهی این غذا، نکات و فوت و فنهای بهبود طعم و بافت آن را نیز بیان میکنیم. پس، بهتر است پیش از اقدام به پخت غذا، نوشتار حاضر را تا انتها مطالعه کنید. این غذا در پاییز ۱۴۰۳ خورشیدی، در فهرست جهانی میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسیده است.
برای تهیهی این خورش خوشمزه برای چهار نفر، مواد زیر را با مقدارهای مناسب آنها تهیه کنید:
هنگام طبخ این خورش، مراحل زیر را بهترتیب و با دقت دنبال کنید:
رعایت برخی نکات در طرز تهیه خورش ماست باعث میشود که این غذا طعم و بافت مناسبی به خود بگیرد. برخی از این نکات عبارتاند از:
بهتر است برای بهبود طعم غذا از برخی فوتوفنها نیز در تهیهی آن بهره ببرید؛ از جمله:
در ادامه، ویدئویی از طرز پخت خورش ماست آماده کردهایم تا بعد از خواندن متن پیشرو با مشاهده آن، مراحل پخت را طبق ویدئو پیش ببرید:
برای افرادی که تمایل دارند پیشغذای متفاوتی در کنار غذای اصلی میل کنند، خورش ماست اصفهان پیشنهاد خوبی است. البته، این غذا در گذشته نوعی غذای اصلی و درباری محسوب میشد و بعدها بهعنوان دسر متداول شد. «دستی بر ایران» پیشنهاد میکند که حتماً این غذا را تهیه کرده و در کنار خانواده میل کنید.
لطفاً پرسش و پاسخهای زیر را برای افزایش اطلاعاتتان درباره موضوع متن حاضر بررسی کنید. سپس، سایر سؤالات خود را در قسمت دیدگاههای همین پست مطرح کنید تا در زمانی کوتاه به آنها پاسخ دهیم.
اگر قصد تهیهی غذا با گوشت استخواندار را دارید، بهتر است ۳۰۰ گرم گوشت برای ۴ نفر تهیه کنید.
برای تهیهی نوع مجلسی این غذا حتماً نکات و فوتوفنها را رعایت کنید. همچنین، سعی کنید فاصلهی پخت تا سرو غذا کمتر از ۲۴ ساعت نشود.
خیر. مراحل پخت تفاوتی ندارد؛ فقط بهجای گوشت گردن از گوشت مرغ با مقدار بیشتر، حدود ۴۰۰ گرم، استفاده میشود.
این خورش نوعی دسر است و باید آن را مثل حلیم با قاشق بخورید. به بیانی دیگر، این دسر بدون نان و برنج مصرف میشود.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ