سخنگوی شهرداری تهران گفت: بنای اصلی خانه روزنامهنگاران تکمیل شده و مراحل اجرایی آن نیز رو به پایان است. این خانه حداکثر تا یک ماه آینده به اهالی رسانه و خبرنگاران تحویل داده خواهد شد.
بهگزارش میراثآریا، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح آخرین اقدامات مرتبط با انتصابات، افتتاح پروژههای شهری و برنامههای آتی مدیریت شهری پرداخت.
او با اشاره به افتتاح خانه روزنامهنگاران شهر گفت: بنای اصلی این پروژه به اتمام رسیده و اقدامات اجرایی آن نیز در حال پایان است. انتظار میرود طی یک ماه آینده این مرکز در اختیار خبرنگاران و اهالی رسانه قرار گیرد.
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه استفاده از اتباع در جمعآوری پسماند موضوع پیچیدهای است، یادآور شد: مهاجرتهای قانونی و گسترده در سالهای اخیر، همراه با ناامنی و جنگ در منطقه، منجر به حضور اتباع در تهران شده است.
او افزود: برای پیمانکاران استفاده از اتباع جرائم سنگینی پیشبینی شده است و در مواردی با پیمانکاران برخورد شده و اتباع غیرمجاز با همکاری قرارگاه اجتماعی و وزارت کشور از کشور خارج شدهاند. همچنین، تعداد قابل توجهی از اتباع از طریق گزارشهای مردمی شناسایی و رد مرز شدهاند.
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره مدیریت فضای پارک در معابر یادآور شد: این هفته پارکینگ مینابی در منطقه ۱۵ افتتاح خواهد شد که ظرفیت بزرگی برای شرق تهران است. همچنین، پارکینگ نیایش در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. پیش از این نیز چندین پارکینگ افتتاح کردهایم.
او در پاسخ به پرسش دیگری درباره ساماندهی فعالیت وانتبارها در معابر اظهار کرد: این موضوع به سادگی قابل حل نیست؛ گروههای ذینفع زیادی در پس پرده این اتفاقات هستند و همکاران ما در شهرداری بیشترین آسیب را از دستفروشان دیدهاند. راهحل اصلی ساماندهی این فعالیتها از طریق یک بستر الکترونیکی است که فرآیند را مدیریت کند.
این مسئول خاطرنشان کرد: مراحل آزمایشی این طرح در شهرداری انجام شده و در مرحله نهایی قرار دارد. در مواردی نیز مشکلات حل شده و در چهارراه ولیعصر، سد معبر سنگینی که به دلیل این مسئله ایجاد شده بود، رفع شده است. نمیتوان تنها از شهرداری انتظار داشت که در نقطه آخر با دستفروشی برخورد کند؛ با این حال، تلاش میشود ساماندهی دستفروشان در قالب یک نرمافزار کاربردی انجام شود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ