مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران از برپایی ۳۰۰ موکب و ایستگاه سمنوپزان و ۲۲ چایخانه توسط گروههای مردمی در پایتخت به منظور برگزاری مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) و ایام فاطمیه خبر داد.
بهگزارش میراثآریا، مصطفی زیبایینژاد در جمع خبرنگاران، بیان کرد: همزمان با سالروز شهادت مظلومانه بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها، هیئتهای عزاداری فاطمی در مناطق مختلف شهر تهران گردهم آمده و به اقامه عزا میپردازند.
به گفته مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران، نوحهخوانی، مدیحهسرایی، شعرخوانی آیینی و اجرای سرود از اصلیترین برنامههای این رویدادهای مهم در میادین بزرگ شهر تهران است که این تجمعات روز پنجشنبه ۱۵ آذر ماه در میادین مهم شهر و در مناطق مختلف بویژه در فاز نخست باغ راه حضرت زهرا سلام الله علیها در منطقه ۱۸ برگزار میشود.
او با اشاره به مراسم تشییع پیکرهای پاک شهدا در شهر تهران همزمان با روز شهادت حضرت زهرا (س) افزود: روز شهادت مادر سادات فرصت بسیار خوبی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره قهرمانان این مرز و بوم است؛ کسانی که با جانفشانی خود اجازه ندادند دشمن نگاه چپ به این سرزمین داشته باشد که این روز بنام روز شهدای گمنام در تقویم جمهوری اسلامی ثبت شده است.
زیبایینژاد یادآور شد: بر این اساس روز پنجشنبه ۱۵ آذرماه، شهر تهران رنگ و بوی شهدا به خود میگیرد و مراسم تشییع پیکرهای پاک شهدای دفاع مقدس در پایتخت برگزار خواهد شد جزئیات برگزاری و اخبار تکمیلی این مراسم به زودی توسط ستاد مربوطه اعلام خواهد شد ضمن اینکه شهرداری تهران با تمام امکانات و ظرفیت برای تشییع پیکرهای پاک شهدا همانند سالهای گذشته آماده خدمت است.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برپایی ۲۲ چایخانه در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران ادامه داد: به منظور پذیرایی از شهروندان و عزاداران فاطمی در پایتخت، ۲۲ چایخانه در میادین و محلههای پر رفت و آمد ۲۲ منطقه شهر تهران برپا میشود این چایخانهها علاوه بر پذیرایی از شهروندان، به اجرای برنامههای آیینی در سوگ شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) میپردازند، این چایخانهها از دوشنبه ۱۲ تا ۱۸ آذرماه در ۲۲ میدان مهم پایتخت برپا میشوند.
زیبایینژاد ضمن اشاره به برپایی مواکب سمنوپزان و ایستگاههای صلواتی محله محور اضافه کرد: با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده با گروهها و هیئت مذهبی شهر تهران، برپایی موکبهای مردمی توسط ۳۰۰ گروه مذهبی تدارک دیده شده، این مواکب تا ۱۶ آذر در سطح پایتخت دایر بوده و به شهروندان خدمات ارائه میدهند.
او در خصوص اجرای برنامههای هنری در مناطق مختلف نیز گفت: براساس طراحی انجام شده، حمایت از نمایشهای آیینی و اجرای گروههای هنری برای سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) انجام شده که از آن جمله میتوان به نوانمایش فاخر «جیم. نون» در مجموعه برج میلاد تهران و اجرای نمایش «حریم»، نمایشواره «نقش تردید در کوچههای بنی هاشم»، سرود نمایش «مادرانه»، نمایشواره «کوچه های بنی هاشم» و نمایشواره «یاس کبود» در مناطق سطح شهر در ایام شهادت حضرت زهرا (س) اشاره کرد.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ