داستانهای عاشقانه ادبیات ایران، اثر مهدی فرخی استاد نگارگر، همزمان با افتتاحیه نگارخانه ماهر ایران مال به نمایش در آمد.
به گزارش میراثآریا، یک اثر از نونگارههای مهدی فرخی در افتتاحیه نگارخانه ماهر ایران مال و نمایشگاه گروهی «با رنگ میسرایمت ایران» به نمایش گذاشته شد.
مهدی فرخی سالهاست که در عرصه هنر نگارگری فعالیت میکند و عنوان نونگارهها حاصل نوآوریهای ویژه این هنرمند در عرصه هنر نگارگری است.
این استاد نگارگری دارای درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تا کنون آثار بیشماری از این هنرمند در نمایشگاهها و موزههای متعدد به نمایش در آمده است.
او در مورد اثر به نمایش در آمده در نمایشگاه گروهی با عنوان با رنگ می سرایمت ایران گفت: این اثر با تکنیک اکریلیک روی بوم در ابعاد ۱۲۰*۱۲۰ سانتیمتر کار شده است، فضای تصویری اثر بر گرفته از نوعی آبستره شرقی است که با فرم دو دلداده، روایتگر داستانهای عاشقانه ادبیات ایران است.
همچنین این هنرمند در مورد افتتاحیه گالری ماهر در ایران مال گفت: اختصاص فضایی فاخر و همچنین وسیع و در خور توجه در مجموعه ایران مال به هنرهای تجسمی جای قدردانی دارد و بسیار ارزشمند است. افتتاح نگارخانه در این مجموعه آیندهای روشن و تاثیرگذار در عرصه هنرهای تجسمی کشور خواهد داشت.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه «با رنگ میسرایمت ایران» همزمان با آغاز به کار شعبه جدید گالری ماهر در ایران مال برگزار شد.
نمایشگاه «با رنگ میسرایمت ایران» دربرگیرنده ۴۰ اثر از چند نسل هنری کشور است که آثارشان بازتابی از گوشه گوشه ایران و تمدن کهن ایرانی است. هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه به ترتیب حروف الفبا عبارتند از علی امینی، جواد بختیاری، حسین بهزاد، صادق تبریزی، اکبر حسین خانی، مجید رفیع پور، محمدعلی سعیدی، محمدعلی سبزهکار، حجت شکیبا، شبنم ضربعلی، مریم ضیایی، امیر احمد فلسفی، مهدی فرخی، یدالله کابلی، خلیل کویکی، حسین محجوبی، رها محسنی کرمانشاهی، ابراهیم مقبلی، فریبا میرسعیدی، ناصر نورمحمدزاده، رحیم نوه سی است.
نمایشگاه «با رنگ میسرایمت ایران» تا اول بهمن همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۲۲ در گالری ماهر واقع در ایران مال، طبقه G۲، باغ دیدار میزبان هنردوستان است.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ