مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: ۲۳ تابلوی نفیس خوشنویسی (نقاشی خط) در شهرکرد از آثار هنرمندان این استان به نمایش گذاشته شد.
بهگزارش میراثآریا، علیرضا جیلان گفت: این آثار در قالب نمایشگاهی با عنوان سِرّ عشق در موزه باستانشناسی شهرکرد به نمایش گذاشته شدهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری افزود: از مجموع این آثار ۱۱ تابلو متعلق به استاد قنبر بلالی دهکردی و ۱۲ تابلو متعلق به استاد حسن صالحریاحی است.
جیلان تصریح کرد: این هنرمندان با برپایی نمایشگاه سِرّ عشق در موزه باستانشناسی شهرکرد قصد دارند درآمد حاصل از فروش آثار خود را برای درمان یکی هنرمندان مبتلا به سرطان اختصاص دهند.
او یادآور شد: بیشتر آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه سِرّ عشقدارای مضامین قرآنی و اشعاری از شاعران بنام پارسیگوی بوده که با استفاده از رنگهای اکریلیک، روغنی، جوهر و یا ترکیب این موارد تهیه شده و به نمایش گذاشته شده است.
این نمایشگاه تا روز چهارشنبه ۱۲ دیماه جاری در موزه باستانشناسی شهرکرد پذیرای علاقهمندان به این هنر اصیل ایرانی است.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ