عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بیان کرد: یک سوم زعفران ایران توسط شرکتهای معتبر و کارخانههایی که از قبل فعال بودهاند و یک سوم دیگر از طریق کارتهای بازرگانی یکبار مصرف صادر میشود.
علی شریعتی مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درخصوص میزان قاچاق زعفران از کشور به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: بازار زعفران متاثر از قاچاق است و یکی از دلایل این موضوع به ماهیت این محصول که ارزش بالا در حجم کم، فسادپذیری پایین و درخواستهای بالایی که در بازار جهانی وجود دارد، برمیگردد.
شریعتی مقدم افزود: یک بخش بزرگتر که سبب قاچاق زعفران شده به قوانین سختگیرانه تعهد ارزی برمیگردد که از سال ۹۷ شدت پیدا کرده است. یک جانبهگرایی که در این حوزه وجود دارد و بیشتر هم شده باعث شده بخشی از زعفران با کارتهای بازرگانی یک بار مصرف و بخش دیگر از طریق قاچاق به کشورهای مختلف از جمله افغانستان صادر و از آنجا به کشورهای دیگر صادر شود.
وی ادامه داد: شرکتهایی که در حوزه زعفران سرمایهگذاری کردهاند با مشکلات متعدد از جمله تحریم، تبادلات مالی و به خصوص رفع تعهد ارزی و تفکر بیجایی که در این حوزه وجود دارد که غیرعملی است مواجه هستند و در نتیجه در بازار زعفران مزیت رقابتی خود را از دست میدهند و بخش عمدهای از زعفران به صورت بالک و فله از کشور خارج میشود.
به گفته شریعتی مقدم، در سالهای آینده قاچاق زعفران و یا صادرات با کارتهای بازرگانی یکبار مصرف که در نهایت به قاچاق منجر میشود، کار را برای شرکتها سختتر میکند.
وی تصریح کرد: یک سوم زعفران ایران توسط شرکتهای معتبر و کارخانههایی که از قبل فعال بودهاند و یک سوم دیگر از طریق کارتهای بازرگانی یکبار مصرف صادر میشود.
وی گفت: آمار دقیقی از میزان قاچاق زعفران وجود ندارد، اما حدودا یک سوم زعفران ایران قاچاق میشود.
این فعال اقتصادی درخصوص دلایل قاچاق زعفران ایران به افغانستان نیز گفت: هم مرز بودن با خراسان، تولید زعفران در کشور افغانستان و نظام تعرفهای سادهتری که در این کشور برای صادرات کالا به هند، آمریکا و کشورهای عربی وجود دارد، سبب شده تا زعفران ایران به افغانستان قاچاق و از آنجا به کشورهای دیگر صادر شود.
ظرفیت تولید سیمان کشور به ۸۷ میلیون و ۴۹۵ هزار تن رسید.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وزارت صمت را گام مهمی در بازگرداندن واحدهای زیان دیده به چرخه تولید عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد راضی، رئیس تولید گندلهسازی شرکت فولاد سنگان، از دستاوردهای چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیشرو برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به تجربه ۱۴ ساله خود در صنعت فولاد و حضور در فولاد سنگان از سال ۱۳۹۵، از نقش کلیدی آموزش نیروی انسانی و بهرهگیری از تجربیات هلدینگ فولاد مبارکه در موفقیتهای این […]
Δ