در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی، ضمن اشاره به برنامههای راهبردی سازمان توسعه تجارت ایران در سال جاری بر شکلگیری ارتباط سیستماتیک بین نهادها و بازیگران اصلی صادرات تاکید شد.
به گزارش اقتصادآنلاین، جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی ایران با حضور مرتضی صالحی، قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران، امیر روشن بخش قنبری، معاون ارتقای کسبوکارهای بینالملل سازمان، ناهید دشتدار، مدیر کل دفترخدمات ارزی سازمان، محمدصادق قنادزاده سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان، محسن منتظری، مدیر کل دفتر برنامهریزی و پایش سازمان، محمود بازاری مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از نمایندگان دستگاههای مربوط و نمایندگان بخش خصوصی در سالن مروارید خلیج فارس برگزار شد.
در ابتدای جلسه صالحی، رونق تولید را منوط به توسعه بازارهای صادراتی دانست و افزود: نقش کارگروه صادرات در تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید بیبدیل است و باید همگی خود را مکلف به حرکت در این راستا بدانیم.
وی کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی را ستون شورای عالی صادرات غیرنفتی نامید و گفت: به نظر میرسد اگر محتوای جلسات منجر به خروجی مورد نیاز بخش خصوصی و توسعه صادرات نشود اهداف مد نظر را محقق نکرده است.
قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران برلزوم برگزاری جلسات توسعه صادرات غیرنفتی تاکید کرد و پیشنهاد داد: مشکلات حوزههای تخصصی در این جلسات مطرح و کارگروه به سمتی هدایت شود که هر چند وقت یک بار یک قانون اصلاح و یا وضع قانون جدید پیشنهاد شود؛ به بیان دیگر خروجی هر جلسه باید منتج به حل مشکلات شود.
در ادامه این جلسه، روشن بخش قنبری رویکرد جدید سازمان را مبتنی بر نگاه ویژه به بخش خصوصی اعلام کرد و افزود: جریان آزاد اطلاعات در گلوگاههای حوزه صادرات و مرتب آن باید امکان گمانهزنی برای صادرات را ایجاد کند این در حالیست که پهنا به صورت مستقیم با دستگاهها تبادل نمیشود به این معنا که ارتباط سیستماتیک بین دستگاههای مربوط و بازیگران اصلی صادرات وجود ندارد و این موضوع به یکی از معضلات تجار و بازرگانان ما تبدیل شده است از اینرو نمیتوانند سهم خود را در بازارهای صادراتی پیشبینی کنند.
وی ادامه داد: باید از ابزارها استفاده تا اطلاعات در یک بستر یکسان قرار بگیرد که از یک منظر گزارشها ارائه شود ولازمه این مهم این است که دستگاهها به یک وحدت رویه برسند؛ همچنین باید جریان درست دسترسی به اطلاعات را یکسان و برابر کنیم و آن را سامان بدهیم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالملل سازمان توسعه تجارت ایران بر لزوم اصلاح قوانین، تاکید کرد: با نگاه دولتی نباید قوانین وضع شود به نظر بنده باید با تشکیل یک کارگروه قوانین احصا و با دعوت از بخش خصوصی و انجام یک فرآیند معکوس، از مشکل به فرآیند و از فرآیند به تصمیم و ابلاغ برسیم.
همچنین در این جلسه منتظری ضمن یادآوری رشد تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، گزارشی از برنامههای سازمان توسعه تجارت ایران ارائه داد.
وی برنامههای راهبردی سازمان را در سه دسته کلی توسعه تجارت آزاد، تسهیل تجارت و ترویج تولید صادرات محور خلاصه کرد.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وزارت صمت را گام مهمی در بازگرداندن واحدهای زیان دیده به چرخه تولید عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد راضی، رئیس تولید گندلهسازی شرکت فولاد سنگان، از دستاوردهای چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیشرو برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به تجربه ۱۴ ساله خود در صنعت فولاد و حضور در فولاد سنگان از سال ۱۳۹۵، از نقش کلیدی آموزش نیروی انسانی و بهرهگیری از تجربیات هلدینگ فولاد مبارکه در موفقیتهای این […]
واردات بار از دبی با کمترین هزینه حمل یکی از دغدغههای اصلی بازرگانان و تجار ایرانی است. زیرا بخش قابل توجهی از محصولات بازار ایران از مسیر دبی تامین میشود.
Δ