رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات گفت: تحریمها بهطور مستقیم بر سرمایهگذاریهای مشترک و سرمایهگذاریهای مستقیم تأثیر گذاشتهاند و یکی از موانع اصلی در مسیر توسعه تجارت ایران و امارات است.
عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین درخصوص چالشها و موانعی که مانع از توسعه تجارت میان دو کشور میشود، گفت: چالش اصلی در روابط تجاری ایران و امارات تحریم است. مبادلات تجاری ایران با امارات همیشه با گردش مالی بالایی همراه بوده و امارات در رتبه اول تجاری با ایران قرار دارد و حجم بالایی از صادرات و واردات میان دو کشور انجام میشود.
شاکری افزود: تحریمها بهطور مستقیم بر سرمایهگذاریهای مشترک و سرمایهگذاریهای مستقیم تأثیر گذاشتهاند و یکی از موانع اصلی در مسیر توسعه تجارت است. علاوه بر آن، روابط سیاسی منطقهای نیز برخی اوقات بر روند اقتصادی تأثیر منفی میگذارند.
شاکری گفت: یکی دیگر از بزرگترین چالشها در ایران، ضعف در زیرساختهای حملونقل ریلی، هوایی و دریایی است. تا زمانی که این زیرساختها تقویت نشوند، تجار ایرانی نمیتوانند بهطور کامل از فرصتهای تجاری منطقهای بهرهبرداری کنند.
وی ادامه داد: اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات تلاش دارد تا با هماهنگی و همفکری فعالان بخش خصوصی، این مشکلات را کاهش دهد و فرصتهای بیشتری برای تجار ایرانی ایجاد کند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات تصریح کرد: امارات به دلیل داشتن بنادر پیشرفته و زیرساختهای ترانزیتی قوی، نقش مهمی در صادرات مجدد کالاها ایفا میکند و امکان تولید در مناطق آزاد این کشور فراهم است. همه کشورها در این مناطق فعال هستند و شاید ایران جزو کشورهایی است که میزان حجم تجارت کمتری در این بخش دارد.
به گفته شاکری، بعضا کالاهای ایرانی به این کشور میروند، فرآیند مجدد میشوند و یا بخشی از تولید در این کشور انجام میشود سپس به سایر کشورها صادر میشوند. این فرآیند، بخشی از تجارت منطقهای است که ایران هنوز نتواسته بهطور کامل از آن بهرهبرداری کند.
شاکری گفت: امارات یک بازار بزرگ است که دسترسی به بازارهای بینالمللی را برای تجار ایرانی فراهم میکند. این کشور بهعنوان پل ارتباطی برای صادرات و واردات، فرصتهای زیادی به بخش خصوصی ایران میدهد. هرچقدر روابط اقتصادی و موافقتنامههای تجاری بین ایران و امارات بهبود یابد، تعداد فعالان ایرانی در این کشور بیشتر میشود و به توسعه تجارت کمک خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: از آنجایی که بخش عمدهای از سرمایهگذاریهای کوتاهمدت شرکت پیشتر فروخته و منابع حاصل به پروژهها تزریق شد، شناسایی سود از این محل در سال ۱۴۰۳ ممکن نبود و سودآوری از فعالیتهای «تجلی» به زودی محقق خواهد شد.
در حالی که آسمان تهران برای چندمین روز متوالی در مه گرد و غبار فرو رفته، معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، از تالاب خشک شده صالحیه در جنوب غربی تهران به عنوان مهمترین کانون فعال گرد و غبار در پایتخت نام برد و اعلام کرد: تشدید خشکسالی، وزش بادهای منطقهای و فعال شدن کانونهای داخلی شرایط پایدار آلودگی هوا را رقم زده است.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات برای سال مالی منتهی به آخر اسفند ۱۴۰۳ و مجمع فوقالعاده این شرکت در روز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۹ صبح در محل سالن سالن پاسارگاد هتل اسپیناس خلیج فارس برگزار خواهد شد.
مدیر کل اداره نظارت بر خدمات زیربنایی و بازرگانی سازمان حمایت گفت: حداقل مدت زمان ضمانت برای کالاهای لوازم خانگی و صوتی و تصویری ۲۴ ماه و قطعه کمپرسور یخچال، فریزر و کولرهای گازی حداقل ۶۰ ماه است.
Δ