رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: صادرات فرش طی سالهای متمادی نزولی بوده، اما با افزایش صادرات به ۴۰ – ۴۲ میلیون دلار رسیده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران امروز در نشست خبری اظهار کرد: موضوع فرش و صادرات این محصول بحث هویتی و شناسه ملی ایران در جهان است. یکی از ارزآورترین صنایعی بود که از یک قرن پیش در صادرات ایران نقش آفرینی میکرده است.
وی با بیان اینکه هویت فرش ایرانی با هویت ایران گره خورده است، افزود: جدا از مسائل ارزی و اشتغال، فرش یک نماد فرهنگی ایران است که در هر دورهای دولتها باید به آن نگاه ویژهای داشته باشند.
لاهوتی تصریح کرد: با بیتوجهیهایی که از دهه هفتاد به بعد شد و سیاستهای غلط حاکم بر تفکر دولتیها حجم صادرات فرش از ۲ میلیارد دلار به ۴۰ – ۴۲ میلیون دلار رسید که فاجعه است.
وی افزود: کمیسیون فرش اتاق با پیگیریهایی که داشت موفق شدیم که موضوع رفع تعهد ارزی فرش که یکی از عوامل تأثیرگذار در کاهش صادرات فرش بود را تا حدودی حل و فصل کنیم. البته من معتقدم همین شرایط هم آن افزایش صادراتی که مدنظرمان است را محقق نکند، اما گامهای خوبی برداشته شده است.
لاهوتی گفت: در حال حاضر رفع تعهد ارزی فرش بر اساس میزان ارزش مواد اولیه است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش رقبا در بازار، ایران میتواند دوباره به بازار فرش برگردد یا خیر، تصریح کرد: فرم صادرات فرش ایران تغییر کرده، زیرا ذائقه بازار تغییر کرده است. در گذشته هر کالایی به اروپا و آمریکا صادر میشد و بازار خریدارش بود. امروز شرایط کاملاً متفاوت است، زیرا کالاهای ایرانیِ کمکیفیت دیگر تقاضایی ندارند و ذائقه خریداران بیشتر به سمت کالاهای هنری و لاکچری حرکت کرده و رقبای ما مثل هند، افغانستان و چین قادر به رقابت با کالای باکیفیت ایرانی نیستند.
لاهوتی افزود: یکی از ضعفهای جدی در حوزه فرش عدم ثبت جهانی نقشههای فرش ایران بود که کپیپیست زیاد شد و بازار تحت تأثیر قرار گرفت.
وی گفت: موضوع ثبت نقشه، تنوع بازار، توجه به سلیقه مشتری و… مسائلی است که اگر به آنها توجه نکنیم هر چقدر هم کار تسهیل شود باز هم نمیتوانیم بازار را بگیریم.
ظرفیت تولید سیمان کشور به ۸۷ میلیون و ۴۹۵ هزار تن رسید.
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وزارت صمت را گام مهمی در بازگرداندن واحدهای زیان دیده به چرخه تولید عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد راضی، رئیس تولید گندلهسازی شرکت فولاد سنگان، از دستاوردهای چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیشرو برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به تجربه ۱۴ ساله خود در صنعت فولاد و حضور در فولاد سنگان از سال ۱۳۹۵، از نقش کلیدی آموزش نیروی انسانی و بهرهگیری از تجربیات هلدینگ فولاد مبارکه در موفقیتهای این […]
Δ