سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به تابآوری زیرساختهای تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پسا جنگ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، سید محمدصادق قنادزاده روز چهارشنبه با بیان اینکه سطح تهاجم بیشتر در حوزه هوایی بود و کمترین اختلال و چالش متوجه زیرساختهای دریایی، ریلی و جادهای شد، گفت: تجارت خارجی در جنگ ۱۲ روزه متوقف نشد، چراکه یک درصد از تجارت ایران از مسیر هوایی انجام میشود.
وی افزود: در این دوره گمرکات کشور فعال بودند اما زمانیکه تنش اتفاق میافتد میزان احتیاطها و ریسکها بالاتر میرود از اینرو طبیعی است که شاهد کاهش مبادلات تجاری باشیم. اما هم اکنون نمیتوان قضاوت قطعی کرد که چه حجم در دوره جنگ اخیر کاهش تجارت داشتیم و به نظر میرسد که در این ماه شاهد کاهش حجم کوچکی از تجارت باشیم.
وی گفت: ایران بیش از ۴ دهه با انواع تحریمهای ظالمانه دست و پنجه نرم میکند و به عبارتی در این مدت جایگزینها و جانشینهای متعددی در حوزه تجارت را تجربه و تمرین کردیم از اینرو تابآوری جریان اقتصاد و تجارت شکل گرفته است؛ جلسات متعددی در وزات صمت و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل و برای تامین ارز کالای اساسی برای یک دوره بلندمدت،اقدامات فوریتی در نظر گرفته شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تسهیلگری در فرآیند گمرکی و ترخیص کالا در این مدت شتاب بیشتری گرفت، اضافه کرد: در این مدت کالا با سرعت بیشتری وارد و معطلی کالا در گمرکات کمتر شد؛ ما باید در این زمان به این مهم بیاندیشیم که اگر تنش در مدت زمان بلندمدتتری تکرار شود چه باید کنیم؟ باید مجموعه اقداماتی انجام شود و سازمان توسعه تجارت ایران، یک گزارش مفصل و کاملی از راهکارها در ۸ سرفصل به وزیر صمت ارائه داده است. همچنین بسته راهکارها در دوره صلح تدوین شده است و برای تنشهای احتمالی در آینده نیز پیشنهاداتی دادهایم تا میزان تابآوری و ریسک کنترل شود.
وی با اشاره به همراهی مردم و بخشخصوصی، تصریح کرد: صنعت به خصوص در حوزه تولید کالاهای اساسی، دارو، سلامت، صنایع غذایی تولید را متوقف نکرد بلکه باپایداری تولید ظرفیت را نیز افزایش داد شاید و یکی از دلایلی که توانستیم بحران تامین کالای اساسی را به سلامت عبور دهیم این بود که در کنار تأمین ذخایر راهبردی ، مجموعه تولید و فرآوری داخلی کار خود را انجام دادند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت دولت از صنایع آسیب دیده از تهاجم دشمن در قالب طرح پشتیبانی از تولید وزارت صمت را گام مهمی در بازگرداندن واحدهای زیان دیده به چرخه تولید عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد راضی، رئیس تولید گندلهسازی شرکت فولاد سنگان، از دستاوردهای چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیشرو برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به تجربه ۱۴ ساله خود در صنعت فولاد و حضور در فولاد سنگان از سال ۱۳۹۵، از نقش کلیدی آموزش نیروی انسانی و بهرهگیری از تجربیات هلدینگ فولاد مبارکه در موفقیتهای این […]
واردات بار از دبی با کمترین هزینه حمل یکی از دغدغههای اصلی بازرگانان و تجار ایرانی است. زیرا بخش قابل توجهی از محصولات بازار ایران از مسیر دبی تامین میشود.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، در اردیبهشت امسال درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب ۳۲.۹ و ۳۲.۸ درصد اعلام شده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل ۱.۹ و ۲.۳ واحد درصد افزایش داشته است.
Δ