داستان زندگی بیتا فرهی در قالب کتابی با عنوان «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» و به قلم یاسمن خلیلیفرد منتشر میشود.
به گزارش میراث آریا، یاسمن خلیلیفرد منتقد سینما و داستاننویس حوزه ادبیات، داستان بلندی را براساس زندگی بیتا فرهی هنرمند درگذشته سینمای ایران به رشته تحریر درآورده است که در آستانه سالگرد درگذشت این بازیگر از سوی نشر «نظر» منتشر خواهد شد.
ایده نگارش این کتاب که شامل بخشهایی ناگفته از زندگی خصوصی و حرفهای این بازیگر و آلبوم عکسی کامل از زندگی اوست، چند روز پس از فوت این بازیگر از سوی دخترش مهسا قریشی شکل گرفت و یاسمن خلیلیفرد که از دوستان نزدیک خانم فرهی نیز بود، نوشتن آن را آغاز کرد.
«بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» اثریست که با نقبی تاریخی برهههای مختلف زندگی بیتا فرهی را نه فقط به عنوان یک بازیگر بلکه از دوران کودکی، نوجوانی و پیش از بازیگر شدنش همسو با تحولات اجتماعی و تاریخی جامعه ایران به تصویر میکشد؛ زنی آوانگارد که در کوران تحولات اجتماعی زمانهاش با محدودیتها میجنگد و برای حفظ هویت و جایگاه اجتماعیاش با چالشهایی بیپایان مواجه است.
ایفای نقش در «هامون» که بسیاری آن را برخاسته از روح عصیانگر خود فرهی میدانستند، تحولی اساسی را در سینمای ایران ایجاد کرد و کتاب از منظری درونیتر شخصیت این هنرمند را واکاوی کرده است.
بسیاری از ناگفتههای زندگی این هنرمند پرآوازه در این داستان روایت میشوند و کتاب مذکور آلبوم تصویری کاملی از عکسهای نادیده خانوادگی و حرفهای او را در برمیگیرد و بخشی از اشعار دستنوشته او نیز مرتبط با موضوعات فصلهای مختلف کتاب در آن منتشر شدهاند.
نکتهای دیگر اینکه بیتا فرهی چند سال پیش از درگذشتش ایده نگارش داستان زندگیاش را در سر پرورانده بود که در نهایت با فوت او مهسا قریشی و یاسمن خلیلیفرد آن را به سرانجام رساندند.
یاسمن خلیلیفرد، کارشناس ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه هنر تهران است و سابقه نگارش پنج کتاب از نشرهای چشمه، ققنوس و نظر را دارد با گردآوری اطلاعاتی که توسط فرزند زندهیاد فرهی، مهسا قریشی و دیگر دوستان و اعضای خانواده این هنرمند گردآوری شدهاند این اثر زندگینامهای را در قالب یک داستان بلند به رشته تحریر درآورده است.
قرار است این کتاب در روز دوم آذر ۱۴۰۳ در کتابفروشی «راوی» با حضور جمعی از هنرمندان و اهالی ادبیات رونمایی شود.
انتهای پیام/
وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان با حجتالله ایوبی، رئیس مرکز امور بینالملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
در قلب استان کاناگاوا، جایی که امواج اقیانوس آرام با سواحل شنی طلایی برخورد میکنند، شهر کاماکورا مانند گوهری درخشان در انتظار کشف شدن است.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
Δ