کارگاه مهارتهای روزنامهنگاری به تدریس محمد کاموس، روزنامهنگار و پژوهشگر حوزه ارتباطات، با محوریت روزنامهنگاری تخصصی در حوزههای کشاورزی و توسعه، به فرصتی ارزشمند برای خبرنگاران بدل شد تا در آستانه جشنواره ملی برداشت نیشکر، با مبانی نوین روزنامهنگاری آشنا شوند.
بهگزارش میراثآریا، این دوره، که در دو جلسه و با حمایت دبیرخانه شهد رسانه برگزار میشود، در اولین جلسه به اصول گزارشنویسی و روزنامهنگاری کشاورزی پرداخت و جلسه دوم به روزنامهنگاری توسعه و روزنامهنگاری تخصصی در حوزه نیشکر اختصاص دارد.
دکتر محمد کاموس، دکترای ارتباطات از آلمان و از مؤسسان خبرگزاریهای برنا، هنرآنلاین و سینمای ایران، خبرنگاران را «پیادهنظام روزنامهنگاری» خواند و بر اهمیت بهروزرسانی مفاهیم وارداتی همچون ارتباطات و روزنامهنگاری تأکید کرد.
او گفت: این حرفه نیازمند تعاریف و رویکردهای جدید در دورههای مختلف است؛ تعاریف کهنه باید کنار گذاشته شوند و جای خود را به مفاهیم امروزی بدهند.
کاموس با اشاره به انواع گزارشهای خبری، تحلیلی، تحقیقی و توصیفی، ساختار جامع گزارشنویسی را توضیح داد و بر اهمیت طراحی دقیق سوژه، نقشه راه، فرم و بدنه گزارش، اطلاعات و آمار و نتیجهگیری تأکید کرد.
تمرین عملی در زمان محدود
یکی از بخشهای جذاب این کارگاه، تمرین عملی دهدقیقهای بود که در آن خبرنگاران بلافاصله پس از دریافت آموزشهای اولیه، به نوشتن و ارائه گزارشهای خود پرداختند که کاموس در توضیح این تمرین گفت که روزنامهنگاری امروز نیازمند سرعت، دقت و مختصرگویی است: «دیگر کسی گزارشهای سه هزار کلمهای نمیخواند. باید سریع به اصل موضوع رفت و از ارائه اطلاعات غیرضروری خودداری کرد.
گزارش، «مادر» قالبهای روزنامهگاری
کاموس گزارش را به عنوان «مادر همه قالبهای خبری» معرفی کرد و یادآور شد که برخلاف گذشته که مصاحبه را قالب اصلی میدانستند، امروز گزارشنویسی به دلیل جامعیت و قدرت در انتقال اطلاعات، جایگاه محوری دارد.
او تأکید کرد که روزنامهنگاران برای موفقیت باید متخصص حوزه کاری خود شوند، به ویژه در حوزههای فنی و صنعتی، که نیازمند اطلاعات تخصصی است.
لزوم تسلط روزنامهنگاران به اصول گزارشنویسی نوین
کاموس، با اشاره به اینکه روزنامهنگاری امروز بر دقت و ضرباهنگ تند تمرکز دارد، تأکید کرد که گزارشها باید کوتاه، دقیق و مبتنی بر دادهها و مصاحبههای قوی باشند.
او به خبرنگاران توصیه کرد: هر خبرنگاری که در حوزه کاری خود متخصص نشود و به کارشناس تبدیل نشود، در این عرصه آیندهای ندارد. برای مثال، اگر خبرنگار حوزه کشاورزی، میراثفرهنگی یا گردشگری هستید، باید در این زمینه اطلاعات جامع و تخصصی داشته باشید.
نقش روابط عمومی در شفافسازی و تعامل با رسانهها
در ادامه، ولید آلبوناصر، مدیر روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، با معرفی جشنواره «شکرستان» و تشریح اهداف آن، به اهمیت تعامل سازنده با رسانهها اشاره کرد.
او گفت: ما در توسعه نیشکر، درهای خود را به روی خبرنگاران باز کردهایم و آماده همکاری هستیم. شفافیت و صداقت در ارائه اطلاعات، از نشانههای سلامت سازمان است.
به گفته آلبوناصر، این شرکت با آغوش باز از خبرنگاران استقبال میکند و اطلاعات لازم را برای گزارشهای دقیق و منصفانه در اختیار رسانهها میگذارد.
البوناصر همچنین افزود که شفافیت و صداقت در اطلاعرسانی، از مهمترین شاخصهای سلامت یک سازمان است و روابط عمومیها باید این نقش را به عنوان پل ارتباطی میان سازمان و مردم ایفا کنند.
این کارگاه تخصصی نهتنها اصول اولیه گزارشنویسی را آموزش داد، بلکه به خبرنگاران نشان داد که چگونه میتوانند با ارائه اطلاعات دقیق و شفاف، به بازوی مؤثر برای سازمانها تبدیل شوند و در مسیر شفافسازی و اطلاعرسانی منصفانه گام بردارند.
چهارمین جشنواره ملی برداشت نیشکر (شکرستان ۱۴۰۳) از ۱۵ تا ۱۷ آبانماه سال جاری در کشت و صنعت دعبل خزاعی با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان و شرکت خمیرمایه و الکل رازی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
Δ