زمینلرزهای سهمگین در مرکز میانمار نهتنها ویرانی گستردهای بهجا گذاشت، بلکه آثاری تاریخی را از دل خاک بیرون کشید که از چشم زمان پنهان مانده بودند. با نمایان شدن ویرانههایی ناشناخته، باستانشناسان از کشف احتمالی کاخ آبی دوران پادشاهی کونباونگ خبر میدهند.
بهگزارش میراثآریا، در پی زمینلرزهای به بزرگی ۷.۷ ریشتر که در تاریخ ۲۸ مارس مرکز میانمار را لرزاند، هزاران نفر جان باختند و خرابیهای گستردهای بهوجود آمد. بااینحال، شکافهای عمیق و فرونشستهایی که در اثر این زمینلرزه در منطقه بهوجود آمد، به نمایان شدن سازههایی انجامید که پیشتر مدفون و ناشناخته بودند.
گزارشهای محلی در نزدیکی شهر تادااو، در حدود ۱۰ کیلومتری جنوب ماندالای، از پدیدار شدن ویرانههایی حکایت دارد که کارشناسان آن را به بقایای احتمالی یک «کاخ آبی» متعلق به دوران سلسله کونباونگ نسبت میدهند.
سلسله کونباونگ که با نام امپراتوری سوم برمه نیز شناخته میشود، آخرین دودمان سلطنتی میانمار بود که از سال ۱۷۵۲ تا ۱۸۸۵ میلادی بر این سرزمین حکمرانی کرد و سرانجام طی جنگهای انگلیس و برمه بهدست امپراتوری بریتانیا منقرض شد.
بهگفته کارشناسان، این کاخ به احتمال زیاد در خدمت پایتخت سلطنتی راتناپورا آوا (بهمعنای شهر گوهرها) بوده که از قرن چهاردهم تا نوزدهم، مقر قدرت چندین پادشاهی متوالی در برمه بوده است. این شهر تاریخی که در منطقه اینوا، در شمال تادااو واقع شده، بارها در طول تاریخ ویران و بازسازی شده و نهایتا پس از زمینلرزههای ویرانگر سال ۱۸۳۹ میلادی برای همیشه متروک شده است.
بقایای پدیدارشده شامل سازههای زیرین، پلهکانها و نشانههایی از تالارهای تشریفاتی است که بهطور چشمگیری با نقاشیها و توصیفاتی که در دستنوشتههای کهن برگنخل آمده، همخوانی دارد.
کارشناسان بر این باورند که این کشف، دریچهای نادر به گذشته باشکوه سلطنتی میانمار گشوده و میتواند نویدبخش کشفیات بیشتر باستانشناختی در مناطق آسیبدیده از زمینلرزه باشد.
انتهای پیام/
ایران با داشتن تاریخی جذاب، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی و مذهبی بینظیر، هر سال میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
با وجود پرشماربودن جاهای دیدنی ایران در فصل بهار، همچون باغها، جادههای سرسبز، طبیعت و سواحل زیبای کشورمان، انتخاب از بین بهترین مقاصد سفر داخلی در بهار کمی چالشبرانگیز خواهد بود. در این مقاله، سعی میکنیم با درنظرگرفتن شرایط و سلیقههای گوناگون، گزینههای مختلفی از مقاصد گردشگری در بهار را معرفی کنیم؛ از فهرست شهرهای نزدیک تهران برای سفرهای کوتاهمدت گرفته تا سواحل بکر جنوب ایران و معرفی باغهای تاریخی.
سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان ۲۱ لغایت ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میگردد. همایش بینالمللی گردشگری سلامت فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان در سطح جهانی است، دستاورد همایش گردشگری سلامت میتواند به معرفی چهره جهانی صنعت توریسم درمانی همدان کمک شایانی نماید.
امضای قرارداد خواهرخواندگی شهر تاریخی نائین با گوریس کشور ارمنستان را میتوان نخستین گام جدی این شهر بهسوی تعاملات جهانی دانست.
Δ