آیا تا به حال به دیدن یکی از کهنترین شهرهای ایران با بیش از 300 تپه باستانی فکر کردهاید؟ شهر گرگان، با تاریخی غنی و جغرافیایی خیرهکننده، میزبان شماست. در این نوشتار با جاذبهها، تاریخ و جغرافیای این شهر شگفتانگیز آشنا میشویم و جاهای دیدنی گرگان که باید در لیست سفرهای بعدیتان قرار دهید را بررسی میکنیم.
این شهر یکی از خوش آب و هوا ترین شهرهای ایران و دارای تنوع و گوناگونی زیادی است که در قسمت شمال شرق ایران واقع شده است. آب و هوای گرگان، از نوع یک ناحیه معتدل، خزری یا مدیترانه ای است كه بطور معمول از غرب مازندران بارش كمتری دارد. تابستان های این شهر نسبتاً گرم و شرجی است.
میانگین دمای سالانه 13.4 سانتیگراد است و میانگین بارش سالانه گرگان 512 میلیمتر می باشد. ارتفاع شهر از سطح دریا 160 متر است .
دسترسی به این شهر از چند طریق امکان پذیر است:
فرودگاه گرگان در کیلومتر ۷ جاده آققلا (شمال گرگان) واقع شده است. این فرودگاه پروازهایی به مقصدهای تهران، مشهد، اصفهان، کیش و زاهدان دارد.
ایستگاه راه آهن گرگان با قدمتی بیش از ۷۰ سال دارای قطار درجه یک و درجه دو به مقصد تهران به صورت روزانه است. قطارهای مسیر تهران گرگان شامل کوپه های شش تخته درجه یک و چهار تخته میباشد.
قطارهای محلی به مقصد زیرآب هم هر روز برای مسافرتهای کوتاه ویژه مسافران استان گلستان و مازندران موجود میباشد.
از تهران مسیر فیروزکوه-ساری–گرگان ۴۱۵ کیلومتر است و مسیر هراز-آمل–ساری-گرگان ۳۹۲ کیلومتر است. مدت سفر زمینی از تهران به گرگان حدودا ۶ ساعت است.
برای رسیدن به گرگان با اتوبوس تقریباً از تعدادی از استانهای مهم ایران (تهران، البرز، مازندران، گیلان، همدان، آذربایجان شرقی، یزد، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی) اتوبوس موجود میباشد. اما از استانهای دیگر به دلیل دوری راه و مسیر ابتدا باید به تهران سفر نمود و از ترمینال شرق (تهرانپاس) و یا آرژانتین به سمت گرگان با اتوبوس سفر کنید.
مسیر دسترسی به این شهر از تهران و با اتوبوس از جادههای کوهستانی هزار یا فیروزکوه میباشد و نماهای زیبایی در مسیر خواهید دید.
بر پایه سرشماری سال 1395، جمعیت شهرستان گرگان ۳۵۰٬۶۷۶ نفر بوده است.
كشاورزی، دامپروری و صنایع وابسته به كشاورزی بخشی از اقتصاد گرگان را تشکیل می دهد. یكی از قدیمی ترین كارخانه جات بافت پارچه های ابریشمی و حریر در این شهر وجود دارد.
این شهر در قدیم به عربی جرجان خوانده میشد. این منطقه، شهری آباد و مهم بود که در نزدیکی گنبد کاووس امروزی قرار داشت و اینک ویرانههای آن در حوالی امامزاده یحیی بن زید قرار دارد.
در دوره ساسانیان دیوار تدافعی بزرگی در این منطقه به نام دیوار بزرگ گرگان ساخته شده است. بیش از ۳۰۰ تپه تاریخی در این منطقه وجود دارد که یکی از آنها شاه تپه بزرگ یا اسلام تپه است که در ۱۵ کیلومتری شمال غربی گرگان قرار دارد. این تپه ها نشان دهنده اهمیت شهر گرگان در دوره های گوناگون می باشند.
شهر گرگان مرکز استان گلستان در شمال ایران و در حاشیهی دریای خزر است. این شهر تا تهران حدود ۴۲۰ کیلومتر فاصلهی زمینی دارد. موقعیت مکانی گرگان را در زیر مشاهده میکنید:
در پایان، شهر گرگان نه تنها به عنوان یک مقصد تاریخی با بیش از 300 تپه باستانی شناخته میشود، بلکه با داشتن طبیعت بکر و مناظر خیرهکننده، مکانی ایدهآل برای علاقهمندان به طبیعت و تاریخ است. از طرق دسترسی آسان گرفته تا آب و هوای مطبوع، گرگان تجربهای فراموشنشدنی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان میآورد. بنابراین، اگر به دنبال یک سفر آموزنده و جذاب هستید، جاهای دیدنی گرگان را از دست ندهید.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
Δ