چشمه کانی گراوان یکی از جاهای دیدنی مهاباد است که به فاصلهی نزدیکی از شهر سردشت نیز قرار گرفته است. دسترسی به این چشمه از شهرهای مهاباد و بانه میسر میشود. این چشمهی آب شور از میان سازههای آهکی میجوشد و دارای ویژگیهای درمانی است. جالب اینکه هنگام بازدید و استفاده از این چشمه، از دیدن منظرههای اطراف آن مثل گندمزارها و درختان بلوط نهایت لذت را میبرید.
اولین سؤال گردشگران در سفر به سردشت این است که «چشمه کانی گراوان در کجا قرار دارد؟» این چشمه در استان آذربایجان غربی، شمال غربی سردشت و نزدیک روستای کانی گویز از توابع ربط در داخل دشتی سرسبز و یکنواخت واقع شده است. این جاذبه بهطور دقیق 16 کیلومتر با سردشت و 2 کیلومتر با شهر ربط فاصله دارد. موقعیت دقیق این چشمه در نقشهی زیر مشخص است:
برای دسترسی به چشمه گراوان از تهران، امکان استفاده از دو مسیر زیر را دارید:
این مسیر مسافتی در حدود 700 کیلومتر دارد که پیمودن آن با خودروی شخصی 9 ساعت و 40 دقیقه زمان میبرد. برای شروع سفر باید از راه بزرگراه آزادگان در مسیر آزادراه تهران-ساوه قرار بگیرید. شهر پرند را پشت سر بگذارید و 25 کیلومتر مانده به ساوه و در تقاطع دو آزادراه تهران-ساوه و ساوه-همدان بهطرف همدان حرکت کنید.
سپس، از شهرهای قروه، دهگُلان، دیواندره و سقز عبور کنید و به بانه برسید. حال، در مسیر جادهی بانه-سردشت قرار بگیرید و 10 کیلومتر مانده به سردشت بهطرف شهر ربط بپیچید. از آنجا، با پیمودن 2 کیلومتر مسافت به چشمه برسید. این مسیر خاکی است و بهتر است آن را با پای پیاده بپیمایید.
فاصله تهران تا چشمه گراوان از طریق آزادراه تهران-کرج حدود 720 کیلومتر است که برای پیمودن آن با خودروی شخصی باید 10 ساعت رانندگی کنید. سفرتان را از راه بزرگراه آزادگان و قرارگیری در مسیر آزادراه تهران-کرج در غرب پایتخت آغاز کنید و بهطرف کرج برانید. سپس، شهرهای قزوین، ابهر، زنجان، میاندوآب و مهاباد را پشت سر بگذارید و از طریق جادهی مهاباد-سردشت و با پیمودن 100 کیلومتر از این مسیر، ظرف 2 ساعت به مقصد برسید. گفتنی است که در این مسیر حدود 2 کیلومتر مانده به ربط باید به جادهی کانی گراوان بپیچید.
تصاویری از این چشمه بهتر از نوشته زیباییها و شکوه آن را برایتان روشن میکنند. پس، چرا شما را از دیدن این تصاویر محروم کنیم؟
ساحل درک چابهار که در تلاقی دریا با کویر قرار دارد، یکی از سواحل زیبای جنوب کشورمان در استان سیستان و بلوچستان به شمار میرود. این ساحل شش کیلومتری از جاهای دیدنی چابهار است که ترکیبی از چهار نوع ساحل شنی، ماسهای، صخرهای و مرجانی را باهم دارد. تک درخت نخل آنجا نیز که نماد ساحل است، با زیبایی هرچه تمام قد برافراشته است.
یکی از جذابترین جاهای دیدنی اهواز در نزدیکی رود کارون، خانه ماپار است؛ بنایی قدیمی با حیاطی زیبا که از نمادهای معماری خوزستان محسوب میشود. خانه ماپار اهواز با نظارت سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۰ خورشیدی به ثبت ملی ایران رسید و بازسازی شد. امروزه نیز محلی دلنشین برای گردشگران است تا زمانی را در کنار نخل خمیده و زیبای آن به استراحت بگذرانند و از نوشیدنیهای سنتی شربتخانه ماپار میل کنند. در این نوشتار، به معرفی این خانه تاریخی اهواز، تاریخچه و جاذبههای آن میپردازیم.
روستای ماخونیک از جاهای دیدنی بیرجند و از جمله روستاهای دورافتاده در یکی از مناطق کوهستانی استان خراسان جنوبی است که بیشتر مردم آنجا قد کوتاهی دارند. خانههای افراد این روستا کوچک و کم ارتفاع است. قوت غالب آنان تا قبل از سال 1370 خورشیدی، بیشتر محدود به چغندر و شلغم بود. آداب و رسوم آنها مثل تماشا نکردن تلویزیون، نکشیدن سیگار ، مهاجرت نکردن به شهر و مراجعه به ریش سفید برای حل اختلافاتشان نیز درخور توجه است.
سفر به مشهد همیشه برای زائران امام رضا(ع) جذابیت زیاد و حال و هوای دیگری دارد؛ اما اگر این سفر با قطار انجام شود، راحتتر و لذتبخشتر خواهد بود. مسیر ریلی تهران تا مشهد یکی از پررفتوآمدترین خطوط راهآهن کشور است که روزانه میزبان تعداد زیادی قطار مسافربری است.
Δ