روستای ماخونیک از جاهای دیدنی بیرجند و از جمله روستاهای دورافتاده در یکی از مناطق کوهستانی استان خراسان جنوبی است که بیشتر مردم آنجا قد کوتاهی دارند. خانههای افراد این روستا کوچک و کم ارتفاع است. قوت غالب آنان تا قبل از سال 1370 خورشیدی، بیشتر محدود به چغندر و شلغم بود. آداب و رسوم آنها مثل تماشا نکردن تلویزیون، نکشیدن سیگار ، مهاجرت نکردن به شهر و مراجعه به ریش سفید برای حل اختلافاتشان نیز درخور توجه است.
روستای ماخونیک در ایران، استان خراسان جنوبی و دهستان دُرُحِ بخش مرکزی شهر سربیشه قرار دارد. فاصله مشهد تا روستای ماخونیک حدود 620 کیلومتر است که برای پیمودن آن با اتومبیل نیاز به 7 ساعت رانندگی دارید. فاصله بیرجند تا روستای ماخونیک هم حدود 125 کیلومتر است که با طی یک ساعت و نیم رانندگی به آنجا میرسید.
در ادامه، موقعیت دقیق روستای ماخونیک روی نقشه مشخص شده است:
فاصله تهران تا روستای ماخونیک حدود 1290 کیلومتر است که برای پیمودن آن با اتومبیل باید 14 و نیم ساعت رانندگی کنید. البته پیمایش این مسافت بهصورت مستمر و بدون یک شب توقف در شهری مانند نایین توصیه نمیشود.
برای شروع سفر از راه بزرگراه آزادگان در جنوب پایتخت به آزادراه خلیجفارس وارد شوید و بهسمت قم برانید. سپس، شهرهای کاشان، اردستان و نائین را پشت سر بگذارید و بهطرف بیرجند حرکت کنید. از آنجا، در مسیر جادهی بیرجند-زاهدان قرار بگیرید و پس از پیمودن 60 کیلومتر از این جاده در 40 دقیقه به روستای سربیشه برسید. در نهایت، مسیر جاده سربیشه-گمرک مرزی ماهیرود/درح را پیش بگیرید تا به مقصد برسید.
برخی این روستا را سرزمین لیلیپوتیها مینامند که شاید نقض احترام به افراد متفاوت باشد. به هر حال، دیدن خود این افراد یا تصاویری از آنان برای گردشگران جذابیت بسیاری دارد. به همین دلیل، تصاویر زیر را برای شما تهیه کردهایم. البته، ما طبق قواعد منشور گردشگری مسئولانه میدانیم که برای عکس گرفتن از هر شخص، کسب اجازه از خود او الزامی است:
باغ های ایرانی، این بهشتهای زمینی که روح و هنر ایرانی را در آغوش سبز خود جا دادهاند، تنها فضایی برای آرامش نیستند؛ آنها نماد شکوه وفلسفه زندگی گذشتگان هستند. در سال ۲۰۱۱ میلادی، نُه باغ ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند؛ باغهایی که نهتنها تاریخ ایران، بلکه هنر باغسازی جهان را از هند تا اسپانیا تحتتأثیر قرار دادهاند.
آیا میدانستید وسیعترین بازار سرپوشیده جهان درست در قلب تبریز قرار دارد؟ جایی که صدای چکش مسگران با عطر ادویهها در هم میآمیزد و هر گذرگاهش، قصهای از صدها سال تجارت و فرهنگ ایرانی روایت میکند. اینجا بازار تاریخی تبریز است؛ بازاری که در سال ۲۰۱۰ بهعنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد و امروز، یکی از مهمترین جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود.
باستانشناسان موزۀ شهر برنو در جمهوری چک، قطعهای شگفتانگیز از زره برنزی را کشف کردهاند که قدمت آن به حدود ۱۲۰۰ پیش از میلاد بازمیگردد، همان دورهای که با افسانهی جنگ تروی در ادبیات یونانی مرتبط است.
در قلب شهر گنبد کاووس، بر بلندای دشتهای وسیع استان گلستان، بنایی شگفتانگیز چشم هر رهگذری را خیره میکند؛ برج گنبد قابوس، بلندترین برج آجری جهان و یکی از مهمترین جاهای دیدنی گنبد کاووس که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این برج تاریخی که در قرن دهم میلادی به فرمان قابوس بن وشمگیر، حاکم دانشدوست و هنرپرور سلسله زیاریان ساخته شد، شاهکاری بینظیر از معماری ایرانی است که پس از بیش از هزار سال، همچنان استوار بر آسمان خراشیده است.
Δ