آیین نوروز با الحاق کشور مغولستان به پرونده نوروز در کمیته بینالدولی میراثفرهنگی یونسکو در پاراگوئه برای بار سوم در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
بهگزارش میراثآریا، آیین نوروز با الحاق کشور مغولستان به پرونده ثبت جهانی، پنجشنبه ۱۵ آذرماه، در کمیته بینالدولی میراثفرهنگی یونسکو در پاراگوئه برای بار سوم در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
ﻧﻮﺭﻭﺯ ﺑﺎﺳﺘﺎنی ﺑﺎ ﻗﺪﻣﺘی ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ۲۵۰۰ ﺳﺎﻝ، ﺟﺸﻦ ﻭ ﺁﻳﻴﻦ ﻓﺮﺍﮔﻴﺮ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦهای ﺣﻮﺯﻩ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﺍﻳﺮﺍنی ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻟﺤﺎﻅ ﺗﺎریخی ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﻛﻬﻦﺗﺮﻳﻦ ﻣﺸﺘﺮﻛﺎﺕ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﺳﺎﻛﻦ ﺍﻳﻦ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﺍﺳﺖ. ﮔﺴﺘﺮﻩ ﺟﻐﺮﺍﻓﻴﺎیی ﻧﻮﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﭼﻴﻦ ﺗﺎ ﻣﺪﻳﺘﺮﺍﻧﻪ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﭘﻴﺸﻴﻨﻪ ﺗﺎریخی ﺁﻥ ﻧﻴﺰ ﺳﺒﺐ ﺷﺪﻩ ﺗﺎ ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺯﻣﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪﻫﺎ، ﺁﺭﻣﺎﻥﻫﺎ ﻭ ﺟﻬﺎنبینیهای ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ ﺩﺭﺁﻣﻴﺰﺩ ﻭ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻧﻘطهای ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﭘﻬﻨﻪ ﺟﻐﺮﺍﻓﻴﺎیی ﺑﻪ شکلی ﺩﺭﺁﻳﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﻳﺸﻪ یکی ﺍﺳﺖ.
ارزشهایی چون صلح و همبستگی، دوستی، تنوع فرهنگی، سبک زندگی سالم و نوزایی محیط زندگی در طول هزاران سال توسط این آیین ترویج و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و میشود که در نتیجه منجر به احترام به طبیعت و نیز احترام متقابل میان فرهنگها میشود.
این آیین کهن نخستین بار در سال ۱۳۸۸ با مشارکت هفت کشور ایران، آذربایجان، هند، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و ازبکستان، در سال ۱۳۹۵ برای بار دوم با الحاق ۵ کشور افغانستان، عراق، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان و در اجلاس سال جاری با الحاق کشور مغولستان به پرونده، برای بار سوم در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
کشورهای مشارکتکننده در پرونده عبارتند از: ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، ترکیه، پاکستان، هندوستان، عراق و مغولستان.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
Δ