انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی در حالی برگزار میشود که تا کنون دوبار به حد نصاب نرسیده است. نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران در مورد شرایط فعلی اتحادیه گفت:«به این خاطر که مدیران اتحادیه موجود، مدیران انتصابی از جانب دولت هستند و تمام این چند سال اخیر هیچ نشانی از همکاری با اعضای صنف و یا پیگیری حقوق صنف نشان ندادهاند، بنابراین اتحادیه کسبوکارهای مجازی همین حالا هم عملا منحل است و اگر انتخابات این دور درست شکل بگیرد، میتواند کمک بکند.»
تینا مزدکی_ چند سالی است که انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی به تعویق افتاده است و اکنون پس از دوبار به حد نصاب نرسیدن، با تلاش بسیار زیاد اعضا قرار است انتخابات این دور اتحادیه به شکل آنلاین در تاریخ پانزدهم بهمن ماه برگزار شود تا بلکه اعضا بتوانند راحتتر رای دهند. ظاهرا در دور اول انتخابات، چیزی حدود ۴ درصد اعضا در انتخابات شرکت کردند و درست مشخص نیست که در صورت نتیجه نگرفتن انتخابات این دور، چه سرنوشتی در انتظار کسب و کارهای مجازی خواهد بود.
برای شفافسازی بیشتر در مورد شرایط کنونی اتحادیه کسب و کارهای مجازی، با نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران به گفتوگو پرداختیم. رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران در مورد شرایط کنونی اتحادیه کسب و کارهای مجازی گفت:«متاسفانه قبل از اینکه اتحادیه شکل بگیرد و بتواند بزرگ شود و رشد کند، با دخالتهای دولت قبل، از مسیر خود خارج شد و انتخابات دور دوم هیئت مدیره آن برگزار نشد. در نتیجه تبدیل به یک نهاد منفعل شد که فعالانه حقوق اعضای خود را پیگیری نمیکرد و در واقع کاری برای این حوزه از اقتصاد انجام نداد.»
او ادامه داد:«اگر اعضای اتحادیه در این رای گیری شرکت نکنند، متاسفانه وضع موجود ادامه پیدا میکند. اگر شرکت کنند و تیمی که آن حوزه را میفهمند و دستشان در کار است، پای کار بیایند، آن گاه یک کور سوی امیدی است که بتوانند کاری انجام دهند و از حقوق اعضای صنف دفاع کنند. بانک مرکزی، وزارت بهداشت و برخی زیر مجموعههای وزارت صمت در حوزههای مختلف اقتصادی با استارتاپها و شرکتهای اقتصاد دیجیتال، سروکار دارند و اتحادیه میتواند در آنها نقش داشته باشد و از حقوق صنف دفاع کند.»
قاضی با بیان این موضوع که اکنون ما شرایط موجود اتحادیه را میتوانیم منحل در نظر بگیریم گفت:«به این خاطر که مدیران اتحادیه موجود، مدیران انتصابی از جانب دولت هستند و تمام این چند سال اخیر هیچ نشانی از همکاری با اعضای صنف و یا پیگیری حقوق صنف نشان ندادهاند، بنابراین اتحادیه کسبوکارهای مجازی همین حالا هم عملا منحل است و اگر انتخابات این دور درست شکل بگیرد، میتواند کمک بکند.»
او در مورد نحوه برگزاری این دوره انتخابات کسب و کارهای مجازی گفت:«انتخابات این دور اتحادیه کسب و کارهای مجازی، با پیگیریهای زیادی که انجام شده برای اولین بار به صورت کاملا مجازی برگزار میشود، به این صورت که افراد میتوانند در خانه خود رای بدهند و این اتفاق بزرگی است. امیدوارم که اعضای اتحادیه قدر این فرضت را بدانند. فکر میکنم این اولین انتخابات سراسری کشور است که قرار است آنلاین برگزار شود، تا جایی که میدانم این موضوع در هیچ صنف، حوزه و انتخاباتی سابقه نداشته است. با این حال همه چیز بستگی دارد که اعضای اتحادیه به آن بها بدهند و در آن شرکت کنند.»
او همچنین در پاسخ به این سوال که اگر اتحادیه منحل شود چه اتفاقی برای کسب و کارهای مجازی میافتند، گفت:«واقعیت این است با توجه به مجوزهایی که منوط به اتحادیه شدهاند، نمیدانیم قرار است چه اتفاقی بیافتد؛ شرایط عجیب است، تا آنجایی که میدانم سناریوی انحلال نداریم اما در صورت به نتیجه نرسیدن انتخابات احتمالا اتحادیه به شکل یک اداره دولتی، اداره خواهد شد.»
۲۲۷۳۲۳
در حالی که مدیران عامل شرکتهای بزرگ فناوری میگویند هوش مصنوعی تنها ابزار برای کمک به کارکنان است، اما پیامهای داخلی و یادداشتهای ارسالی به سرمایهگذاران آنها، حاکی از آن است که شغل بسیاری از کارکنان در معرض تهدید جدی است و شاید همین حالا هم بسیاری از افراد شغل خود را از دست داده باشند.
رضا الفتنسب رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در نامهای به رئیس جمهور نسبت به همکاری با دولت برای رفع مشکلات احتمالی در شرایط فعلی کشور اعلام آمادگی کرده و ظرفیت زیستبوم کسبوکارهای مجازی و مبتنی بر فناوری را برای کاهش مشکلات را مناسب ارزیابی کرد.
شرکت استارباکس با انتشار یک آگهی استخدام منحصربهفرد، به دنبال دو «تولیدکننده محتوای جهانی قهوه» میگردد تا برای یک سال کامل به دور دنیا سفر کرده و از فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف محتوا تولید کنند.
سباستین سیمیاتکوفسکی، مدیرعامل شرکت پرداخت دیجیتال کلارنا، هشدار داد که هوش مصنوعی ممکن است در کوتاهمدت باعث رکود اقتصادی و حذف گسترده مشاغل اداری شود.
Δ