چرا اغلب استارتاپها و شرکتهای فناوری ایران نمیتوانند سالهای طولانی دوام بیاورند؟
به گزارش خبرآنلاین، روزنامه شرق نوشت: در گفتوگو با فعالان بخش خصوصی فناوری و نوآوری، بیشتر بر نبود سرمایه، ضعف در زمینه تحقیق و توسعه، فقدان داکیومنتیشن، عدم رابطه کارآمد و همافزای بخش دولتی و خصوصی، بازدارندگیهای ساختاری، مشکلات بازار، نبود نیروی ماهر و… اشاره میشود.
برخی پژوهشگران بر این باورند که انعطاف کم، ناکارآمدی نهادهای عمومی در ارائه راهحل برای مشکلات بخش خصوصی و رابطه دوسویه ناتوانساز و پارادوکسیکال از موانع اصلی شکلگیری رابطه مؤثر و همافزای بخش خصوصی و دولتی، تولید ثروت، شکوفایی اقتصادی، ارتقای سطح زندگی و رفاه عمومی مردم کشور است.
بنا بر گزارشها، کره جنوبی در دهه ۱۹۷۰ به فقر ویرانگر مبتلا بود؛ اما امروز در رتبههای بالای پیشرفت اقتصادی است، طوری که فرید ذکریا آن را «موفقترین کشور جهان میداند». در ۱۹۹۰ حدود 6/66 درصد مردم چین فقیر بودند؛ اما امروز فقر در چین به کمتر از دو درصد کاهش یافته و چین به دومین رتبه اقتصادی جهان رسیده است. چگونه این تحولات حاصل شد؟ بیگمان نقش نهادهای توانمند غیروابسته به دولت، در این موفقیتها انکارناشدنی است. مجمع جهانی اقتصاد میگوید: تا سال ۲۰۳۰ هوش مصنوعی۱۷۰ میلیون شغل جدید ایجاد میکند و ۹۲ میلیون شغل سنتی را از بین میبرد؛ یعنی ۷۸ میلیون شغل جدید ایجاد میکند.
«منتی» تازهتأسیس به تجربه و دانش بالا، شناخت ظرفیتهای خود، تعیین نقشه راه، تمرکز بر اولویتهای حیاتی سازمان، اولویتهای کاری و عملی، پرهیز از انجام آنچه نباید و اتخاذ هوشمندانه استراتژی نیازمند است. توجه کنیم استارتاپهای برتر و منتورهای نامآور آنان هستند که هدف «آمریکا اول (America first)» -استراتژی آینده و نقشه راه آمریکا- و جهتدهی به تحولات بزرگ جهانی در چهار سال آینده را ترسیم کردند.
همانگونه که یکی، دو دهه پیش، منتورهای چینی با چشمانداز ۲۰۴۹ و طرح رؤیای چینی، استراتژی چین اول (China first) را ترسیم کردند. استارتاپها باید به منتورینگ باور جدی داشته باشند. پارکهای فناوری نیز به بسترسازی و ارائه خدمات منتورینگ اولویت دهند. میتوان به هرجا رسید به شرط داشتن مشاورانی صادق، ماهر و باتجربه. برای رسیدن به قلههای اقتصادی با شاخص منتورهای برتر جهان، باید به رکن منتورینگ در کسبوکار اولویت داد. دکتر مومنی میگوید امروز بیش از هر زمان دیگری به هماهنگی سازمانیافته و گفتوگوی اعتلابخش نیاز داریم. برای رهایی از پدیده «دام سکون» و «دام از کارکرد افتادگی» در فضای کسبوکار، باید به ارتقای انگیزههای دانایی، خلاقیت و سرمایهگذاری تولیدی توجه کنیم. شبکه ملی منتورینگ، پشتیبان و مشاور کارآمدی در این مسیر است. مشهور است میگویند: «اگر سکندر زمانی، بی پیر مرو به خرابات».
23302
در حالی که مدیران عامل شرکتهای بزرگ فناوری میگویند هوش مصنوعی تنها ابزار برای کمک به کارکنان است، اما پیامهای داخلی و یادداشتهای ارسالی به سرمایهگذاران آنها، حاکی از آن است که شغل بسیاری از کارکنان در معرض تهدید جدی است و شاید همین حالا هم بسیاری از افراد شغل خود را از دست داده باشند.
رضا الفتنسب رئیس اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در نامهای به رئیس جمهور نسبت به همکاری با دولت برای رفع مشکلات احتمالی در شرایط فعلی کشور اعلام آمادگی کرده و ظرفیت زیستبوم کسبوکارهای مجازی و مبتنی بر فناوری را برای کاهش مشکلات را مناسب ارزیابی کرد.
شرکت استارباکس با انتشار یک آگهی استخدام منحصربهفرد، به دنبال دو «تولیدکننده محتوای جهانی قهوه» میگردد تا برای یک سال کامل به دور دنیا سفر کرده و از فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف محتوا تولید کنند.
سباستین سیمیاتکوفسکی، مدیرعامل شرکت پرداخت دیجیتال کلارنا، هشدار داد که هوش مصنوعی ممکن است در کوتاهمدت باعث رکود اقتصادی و حذف گسترده مشاغل اداری شود.
Δ