چین برای حمایت از جمعیت در حال گسترش سالمندان خود به رباتهای انساننما روی میآورد.
به گزارش خبرآنلاین، چین در مواجهه با جمعیتی که به سرعت در حال پیر شدن است، در حال انجام برنامهریزیها و سیاستگذاریهای سطح بالا برای به کار گرفتن مراقبان هوش مصنوعی، رابطهای مغز و رایانه و رباتهای انساننماست.
به نقل ایسنا، اکنون به منظور رسیدگی به این چالشهای جمعیتی، از گنجاندن رباتهای انساننما در خدمات مراقبت از سالمندان خود خبر داده است. اعلامیه جدید شورای دولتی چین، بخشی از اقدامات این کشور با هدف ادغام فناوریهای پیشرفته در مراقبت از سالمندان را نشان میدهد.
دستورالعملهای جدید منتشر شده توسط کمیته مرکزی حزب کمونیست و شورای دولتی چین در دسامبر ۲۰۲۴، بر توسعه رباتهای انساننما، رابطهای مغز و رایانه و فناوریهای هوش مصنوعی که برای مراقبت از سالمندان شخصیسازی شدهاند، تأکید میکند.
بر اساس این دستورالعملها، چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ یک شبکه خدمات مراقبت از سالمندان در سراسر این کشور ایجاد کند و تا سال ۲۰۳۵ نیز انتظار دارد که دسترسی همه سالمندان به خدمات اساسی را از طریق یک سیستم مراقبتی به خوبی توسعه یافته فراهم کند و به طور موثر به نیازهای جمعیت سالخورده کشور خود رسیدگی کند.
چین با یکی از سریعترین رشد جمعیت سالمندان در سطح جهان، قصد دارد با استقرار رباتهای انساننما و سیستمهای هوشمند، مراقبت از سالمندان را به سرعت پیش ببرد. این کشور تا پایان سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۱۶ میلیون شهروند ۶۵ ساله و بالاتر داشت که ۱۵.۴ درصد از کل جمعیت این کشور را شامل میشود.
همانطور که آمارهای رسمی نشان میدهند، با توجه به ظرفیت محدود تنها ۸.۲ میلیون تخت مراقبت از سالمندان در سراسر چین، این تغییر جمعیتی، تقاضای حیاتی برای راه حلهای مراقبتی نوآورانه را نشان میدهد.
دولت چین در واکنش به این اتفاق، نه تنها رباتهای انساننما با قابلیتهای تعاملی پیشرفته را در بخش مراقبت ادغام میکند، بلکه همچنین در حال توسعه سیستمهای خانگی هوشمند برای بهبود ایمنی و کیفیت زندگی افراد مسن است.
این رباتها به طور فزایندهای برای همراهی عاطفی، نظارت بر سلامت و کمک در خدمات هوشمند خانگی استفاده میشوند و تغییر قابل توجهی را به سمت راهحلهای مراقبتی با فناوری پیشرفته نشان میدهند.
برای سادهسازی این پیشرفتها، یک پلتفرم ملی اطلاعات مراقبت از سالمندان در حال توسعه است. این پلتفرم عرضه خدمات را با تقاضای رو به رشد هماهنگ میکند و ارائه خدمات مراقبتی را در سراسر این کشور بهینه میکند.
ابتکارات محلی، این تغییر را بیشتر نشان میدهد. رسانههای چینی گزارش میدهند که کمیسیون علوم و فناوری شهرداری پکن یک برنامه اقدام تا سال ۲۰۲۷ را با تمرکز بر نقشهای مراقبت توسط رباتیک ترسیم کرده است.
ووهان و شانگهای نیز در این زمینه پیشگام هستند و شانگهای اولین دستورالعملهای حکومتی چین را برای رباتهای انساننما در سال گذشته صادر کرد و بر کنترل ریسک و همکاری بینالمللی تأکید کرد.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ