سومین ایمپلنت مغزی نورالینک در مغز یک بیمار کاشته شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، ایلان ماسک اعلام کرد شرکت نورالینک تراشهای دیگر را در مغز سومین بیمار کاشته است و برنامههایی برای حدود ۲۰ تا ۳۰ کاشت ایمپلنت دیگر در سال ۲۰۲۵ دارد.
ماسک در رویدادی که این هفته در لاسوگاس برگزار شد و از طریق شبکهی اجتماعی ایکس، بهصورت زنده پخش میشد، گفت: «ما اکنون سه انسان داریم که دستگاه نورالینک در بدنشان کاشته شده است و روند درمان آنها بهخوبی پیش میرود.»
نورالینک یکی از استارتاپهای پیشرو در حوزهی توسعهی ایمپلنتهای مغزی است که میتوانند برای درمان شرایطی مانند معلولیت جسمی و بیماری ALS مفید باشند. این روشها آزمایشی هستند و معمولاً نیاز به باز کردن جمجمه برای قرار دادن الکترودها در بافت مغز دارند. یک سال پیش، نورالینک اعلام کرد که اولین ایمپلنت مغزی خود را با موفقیت در مغز یک بیمار، به نام نولاند آربا، کاشته است.
براساس گزارش بلومبرگ، نورالینک درحالحاضر دو مطالعهی ثبتشده در سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دارد. یکی از این مطالعات به نام Prime Study برای حدود پنج بیمار طراحی شده است و به افراد کمتوان اجازه میدهد دستگاههای خارجی مانند کامپیوتر یا تلفنهای هوشمند را با ذهن خود کنترل کنند. مطالعهی دوم، با نام Convoy Study، به بیماران امکان کنترل دستگاههایی مانند بازوهای رباتیک کمکی را میدهد.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ