لینوس توروالدز معتقد است که بخش اعظم صنعت هوش مصنوعی برپایه تبلیغات و بازاریابی بنا شده است و واقعیت موجود تنها ۱۰ درصد از این هیاهو را تشکیل میدهد.
به گزارش خبرآنلاین، در سالهای اخیر، هوش مصنوعی به یکی از موضوعات داغ دنیای فناوری تبدیل شده است. از خودروهای خودران گرفته تا دستیارهای صوتی، هوش مصنوعی بهسرعت در حال نفوذ به زندگی روزمره ما است. بااینحال، در میان این هیاهوی تبلیغاتی برخی از کارشناسان معتقدند که واقعیت هوش مصنوعی بسیار متفاوت از آن چیزی است که بهنظر میرسد.
به نقل زومیت، یکی از منتقدان برجسته هوش مصنوعی، لینوس توروالدز، خالق هسته لینوکس است. توروالدز در مصاحبهای با TFiR دربارهی هوش مصنوعی بیان کرد که بخش اعظم این صنعت برپایه تبلیغات و بازاریابی بنا شده است و واقعیت موجود، تنها ۱۰ درصد از این هیاهو را تشکیل میدهد. بهعبارتدیگر، توروالدز معتقد است که فاصله زیادی بین ادعاهای جنجالی درمورد هوش مصنوعی و کاربردهای عملی آن وجود دارد.
توروالدز در ادامه اظهار کرد که هرچند هوش مصنوعی قابلیت تغییر جهان را دارد، درحالحاضر بهدلیل تمرکز بیشازحد بر تبلیغات، نمیتوان بهطور کامل به آن اعتماد کرد. وی به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از کاربردهای فعلی هوش مصنوعی، مانند تولید محتوا با ChatGPT، بیشتر جنبه نمایشی دارند.
پدرخواندهی لینوکس در ادامه بیان کرد که هوش مصنوعی برای آموزش و بهبود عملکرد خود، به حجم عظیمی از داده نیاز دارد؛ اما جمعآوری و پردازش این دادهها، هزینههای فراوانی در پی دارد. علاوهبراین، مسئله حریم خصوصی نیز در این زمینه مطرح میشود؛ چراکه جمعآوری دادههای شخصی کاربران، میتواند خطرهای امنیتی و اخلاقی بههمراه داشته باشد. او معتقد است که باید با دقت و هوشیاری به این مشکلات پرداخته شود تا بتوانیم به بهرهوری واقعی از هوش مصنوعی دست پیدا کنیم.
در نهایت، باید گفت که اگرچه انتقادات توروالدز از هوش مصنوعی بجا است، این بدانمعنا نیست که باید این فناوری را دستکم گرفت. هوش مصنوعی قابلیتهای زیادی برای بهبود زندگی انسانها دارد. بااینهمه، برای تحقق این هدف باید با واقعبینی به این فناوری نگاه و از تبلیغات بیشازحد پرهیز کنیم. همچنین، باید بهدنبال راهحلهایی برای مشکلات موجود در این حوزه باشیم تا بتوانیم از هوش مصنوعی به بهترین شکل ممکن بهرهمند شویم.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ