با ورود ترامپ به کاخ سفید، ایلان ماسک امید بیشتری برای پیگیری برنامههای سفر به مریخ دارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، در سخنرانی مراسم تحلیف خود به برنامه ایالات متحده برای سفر به مریخ اشاره کرد و گفت این سفر «سرنوشت آشکار» آمریکاست. این سخنان با استقبال ایلان ماسک مواجه شد.
ترامپ در سخنرانی خود متعهد شد فضانوردان را به مریخ بفرستد. رئیسجمهور جدید آمریکا با وعده اعزام فضانوردان برای نصب پرچم آمریکا در مریخ گفت: «ما سرنوشت آشکار خود را در ستارگان دنبال خواهیم کرد.»
ایلان ماسک، مالک شرکت اسپیس ایکس، از نزدیکترین افراد به ترامپ است که برنامههای سفر به مریخ را دنبال میکند. حین این سخنرانی نیز ماسک پشت سر ترامپ ایستاده بود و به این سخنان با خوشحالی واکنش نشان داد.
اظهارنظر جدید ترامپ میتواند نشانهای از تغییر سیاستهای فدرال برای تمرکز بر ارسال فضانوردان به مریخ باشد. بااینکه کنگره آمریکا سال گذشته بودجه ناسا را برای برنامههای فرود روی ماه بازنگری کرد، ایلان ماسک و اسپیس ایکس برنامههای فرود روی مریخ را دنبال میکنند. این شرکت هماکنون مشغول توسعه راکتهای استارشیپ است که بزرگترین راکت ساختهشده حالحاضر جهان هستند و با هدف فرود روی مریخ توسعه مییابند.
البته پرتاب راکتهای استارشیپ تاکنون با مشکلات متنوعی روبهرو شده؛ به همین دلیل آژانس هوانوردی فدرال پرتاب آنها را متوقف کرده است. هفته گذشته نیز بهدلیل انفجار راکت استارشیپ، آژانس هوانوردی فدرال اعلام کرد پرتاب این راکتها تا اطلاع ثانوی و برای تحقیقات بیشتر متوقف شده است.
نگرانیهای محیطزیستی نیز وجود دارد. شرکت اسپیس ایکس دهها هزار گالن آب آلوده به تالابهای اطراف میریزد و این یکی از دلایل فشار به ایلان ماسک است. انتظار میرود بسیاری از قوانین دستوپاگیر در دوره ترامپ تسهیل شوند.
ایلان ماسک پیشازاین گفته بود انتظار دارد تا ۲ سال آینده فضاپیماهایی را به مریخ بفرستد و حدود ۲ سال پس از آن نیز فضانوردان به مریخ خواهند رفت. با ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید، ماسک قطعاً آزادی عمل بیشتری برای پیگیری برنامههایش دارد.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ