چین در زمینه طراحی و ساخت توربینهای بادی با ظرفیت بالا به سرعت در حال پیشرفت است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، چینیها آزمایش یک توربین بادی شناور را آغاز کردهاند که توانایی تولید ۲۰ مگاوات برق را دارد. این توربین یکی از بزرگترین توربینهای بادی شناور جهان است.
به گفته شرکت دولتی ساختوساز راهآهن چین (CRRC) توربین رونمایی شده بزرگترین توربین بادی شناور از حیث قدرت در جهان است که نشانگر رشد خیرهکننده چین در زمینه طراحی و تولید توربینهای بادی فراساحلی در مقیاسهای بسیار بزرگ است. این توربین دریایی ۲۰ مگاواتی Qihang نامگذاری شده و بهصورت مستقل توسط CRRC توسعهیافته است.
این توربین برای انجام آزمایشها به منطقه شاندونگ دونگینگ منتقل شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت سازنده، قطر روتور باد این توربین ۲۶۰ متر است که معادل طول ۷ زمین استاندارد فوتبال میشود. همچنین ارتفاع توپی توربین نصب شده به ۱۵۱ متر رسیده است.
برای اینکه قدرت توربین Qihang را بهتر درک کنید باید بدانید که هر بار چرخش پرههای این توربین میتواند برق موردنیاز یک خانواده را برای ۲ تا ۴ روز تأمین کند. انتظار میرود که این فرایند باعث صرفهجویی در مصرف حدوداً ۲۵۰۰۰ تن زغالسنگ کاهش انتشار دیاکسیدکربن تا حدود ۶۲۰۰۰ تن در سال شود.
توربین Qihang یکی از بزرگترین توربینهای فراساحلی است که تاکنون توسط چین رونمایی شده است. پیشازاین نیز شرکتهای Envision Energy و Dongfang Electric از توربینهایی با ظرفیت ۱۶.۷ مگاوات ۱۸ مگاوات رونمایی کرده بودند که عملیات تست آنها در ژوئن ۲۰۲۴ آغاز شده است. در حال حاضر بزرگترین توربین بادی فعال شناور در چین ظرفیتی معادل ۱۶.۶ مگاوات دارد.
چین در طی سالیان گذشته توانسته به یکی از کشورهای تراز اول در زمینه طراحی و نصب توربینهای بادی تبدیل شود. توربینهای بادی تولید شده توسط شرکتهای چینی ظرفیت بسیار بالایی برای تولید برق نیز دارند. برای مثال، بزرگترین توربین بادی جهان با نام Goldwind GWH۲۵۲-۱۶MW که در فوجیان چین نصب شده توانسته اخیراً به رکورد ۳۸۴.۱ مگاوات ساعت برق در ۲۴ ساعت دست یابد.
همچنین چین بهتازگی از اولین توربین بادی دوقلوی جهان رونمایی کرده است که توانایی تأمین برق ۳۰ هزار خانه در سال را دارد. این کشور پیشازاین نیز از بزرگترین توربین بادی دریایی جهان با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ گیگاوات ساعت برق رونمایی کرده بود.
۲۲۷۲۲۷
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ