وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران روز دوشنبه (امروز) در کنفرانس بینالمللی یکروزهٔ «کریدور ایران ۲۰۲۵» در دبی با مخاطب قرار دادن مسئولان ارشد و مدیران اپراتورهای ۱۵ کشور حوزه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه از اهمیت توسعه همکاریهای مشترک با محوریت هوش مصنوعی سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت ارتباطات، سیدستار هاشمی در این رویداد تخصصی که به ابتکار شرکت ارتباطات زیرساخت ایران برگزار شد، بر نقش کلیدی ایران در توسعه فناوریهای نوین ارتباطی بهویژه بهرهبرداری از ظرفیتهای متنوع هوش مصنوعی در همکاریهای متقابل با کشورهای منطقه خلیج فارس تاکید کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به پتانسیلهای بالای ایران در حوزه بهرهبرداری از هوش مصنوعی، خواستار تقویت همکاریهای منطقهای برای تبدیل منطقه خلیج فارس به یک قطب پیشرو در عرصه هوش مصنوعی شد. هاشمی، هوش مصنوعی را یکی از دگرگونکنندهترین فناوریهای عصر حاضر دانست و گفت: «هوش مصنوعی فرصتهای بیشماری را برای متحول کردن صنایع، بهبود حاکمیت و ارتقای کیفیت زندگی میلیاردها نفر در سراسر جهان فراهم کرده است. از کشاورزی و مراقبتهای بهداشتی تا انرژی، از حملونقل تا امنیت سایبری، این فناوری نحوه مواجهه ما با چالشها و بهرهبرداری از فرصتها را تغییر داده است.» وی افزود: «پیشرفت هوش مصنوعی تنها یک انقلاب در فناوری نیست، بلکه کاتالیزوری برای رشد اقتصادی و تحول اجتماعی است. منطقه ما با دارا بودن نقاط قوت منحصر به فرد، میتواند رهبری جهانی در این زمینه را در دست گیرد.»
زیرساخت های ارتباطی و داده ای ستون فقرات هوش مصنوعی هستند وزیر ارتباطات ایران، «زیرساختهای ارتباطی و دادهای» را به عنوان «ستون فقرات توسعه هوش مصنوعی» توصیف کرد و گفت: «ایران با وجود تحریمهای اقتصادی، توانسته است یک اکوسیستم مالی مقاومتی و پویا ایجاد کند که به رشد و نوآوری ادامه میدهد. اپراتور تلفن همراه داخلی ایران با بیش از ۵۰ میلیون کاربر و پلتفرمهای خدمات دیجیتال مانند اسنپ و دیجیکالا با دهها میلیون کاربر، دادههای غنی و چندوجهی را فراهم میکنند که برای توسعه هوش مصنوعی ضروری است.» هاشمی به بخشی از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی ایران در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت در سال ۲۰۲۳، ایران از نظر تعداد و کیفیت مقالات علمی در زمینه هوش مصنوعی در جایگاه دوم منطقه قرار گرفت. به گفته وزیر ارتباطات، «رتبه ایران از نظر تعداد توسعهدهندگان هوش مصنوعی در منطقه، رتبه دوم بوده و از نظر تعداد شرکتهای فعال در این حوزه، جایگاه چهارم را در اختیار داشته است.»
وی این دستاوردهای متعدد را نشاندهندهٔ تعهد ایران به تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای نوین دانست و بر ضرورت همکاریهای منطقهای تاکید کرد. وزیر ارتباطات «پیشنهاد ایجاد مراکز شتابدهی هوش مصنوعی، تسهیل سرمایهگذاریهای مشترک و تقویت همکاریهای دانشگاهی» از محورهای اصلی برای شکلدهی به همکاریهای مشترک منطقهای برشمرده و تاکید کرد: «با ترکیب سرمایه انسانی ماهر و زیرساختهای فنی موجود در ایران با قابلیتهای سرمایهگذاری کشورهای همسایه، میتوان فرصتهای جدیدی برای نوآوری و رشد اقتصادی ایجاد کرد.»
منطقه خلیج فارس می تواند به عنوان نیرویی پیشرو در توسعه هوش مصنوعی ظاهر شود وزیر ارتباطات از تصور آیندهای سخن گفت که در آن منطقه خلیج فارس به عنوان نیرویی پیشرو در توسعه هوش مصنوعی ظاهر شود. هاشمی با دعوت از کشورهای منطقه برای توسعه همکاریهای مشترک با هدف تبدیل چشماندازهای مشترک به واقعیت گفت: «با هم میتوانیم جسورانه عمل کنیم، هوشمندانه سرمایهگذاری کنیم و آیندهای مرفه برای منطقه خود بسازیم. آینده هوش مصنوعی متعلق به ماست و زمان عمل اکنون است.» رویداد بینالمللی «ایرانکریدور» با ابتکار ایران و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورها و مسئولان ارشد ارتباطی ۱۵ کشور منطقه، دوشنبه ۱۵ بهمن برگزار شد. هدف از برپایی این نشست تخصصی، معرفی زیرساختهای ارتباطی ایران به عنوان مسیری امن و مطمئن برای تبادل دادههای ارزشمند اطلاعی و ارتباطی و فراهم آوردن زمینههای همکاری مشترک با فعالان صنعت ارتباطات و مخابرات بود.
۲۲۷۲۲۷
در حافظهی جمعی کاربران ایرانی، تلگرام چیزی فراتر از یک اپلیکیشن پیامرسان است؛ یک بستر، یک میدان گسترده برای گفتوگو، اعتراض، آموزش و حتی نان درآوردن. از همان نخستین روزهای سال ۱۳۹۳ که آمد، بیسروصدا و بیادعا، خیلی زود خود را از رقبا جدا کرد. ساده بود، سریع بود، و از همه مهمتر، آزاد. و همین آزادی، سرنوشتش را رقم زد.
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
Δ