در خلال بازی پرسپولیس-النصر، تبلیغات ابر شهر «نیوم» عربستان گوشه زمین بازی در ورزشگاه آزادی دیده شد و به نوع خود جالب توجه بود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش برترینها، دوشنبه شب و در خلال بازی پرسپولیس-النصر، تبلیغات ابر شهر «نیوم» عربستان گوشه زمین بازی در ورزشگاه آزادی دیده شد و به نوع خود جالب توجه بود.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، از سال ۲۰۱۷ پروژهٔ شهر جدید نیوم را در شمالغرب این کشور آغاز کرده است. او با دعوت گروهی از برجستهترین معماران جهان، حیرتانگیزترین ایدههای شهرسازی را مطرح کرده است؛ از ردیف ۱۷۰ کیلومتریِ ابرسازههای ۵۰۰متری و بزرگترین سازهٔ شناور جهان گرفته تا قطارهای سریعالسیر مغناطیسی و فرودگاههای بینقارهای. اما این طرحهای بلندپروازانهٔ زیبا منتقدان و مخالفانی نیز دارند که اقدامات شاهزادهٔ سعودی را از جنبههای مختلف زیر سؤال میبرند. آیا این شهر واقعاً چیزی بیش از توهمات فانتزیِ حاکمی اقتدارگراست؟ آیا خوابهای رنگارنگ بزرگترین طراحان دنیا برای این شهر روزی تعبیر خواهد شد؟
نخستین تصاویر نیوم که از عربستان سعودی بیرون آمد یادآور فیلمهای علمیتخیلی درجۀ ب بود. ابرهایی از تاکسیهای پرنده که نور ماه مصنوعی بر آنها میتابد و برجهای بینظم شیشهای که مجموعاً شهری با جمعیت نُه میلیون نفر را رقم میزنند، شهری که رؤیای محمد بن سلمان است، ولیعهد عربستان و هوادار دوآتشۀ ژانر سایبرپانک1. این شهر برای استان بیآبِ تبوک در شمالغرب کشور در نظر گرفته شده است. این خیالات هیجانآلود به باد تمسخر گرفته شدهاند که بیشتر به محصول یکی از جلساتِ گروه مشاورۀ بوستون یا مکینزی (با داستاننویسیِ یکی از آفرینندگان جهان سینماییِ ماروِل) میمانند تا کارِ یک برنامهریز شهری واقعی.
بسیاری از جنبههای بصریِ آن را واقعاً طراحان صحنۀ موفق هالیوودی طراحی کردهاند. الیویِر پرون، طراح جلوههای بصری فیلم ابرقهرمانیِ «نگهبانان کهکشان۲»، نِیتن کراولی از دستاندرکاران «شوالیۀ تاریکی» و جف جولیان، مسئول جلوههای بصری «من افسانه هستم۳»، همگی در این پروژه دست داشتهاند.
این شهر میتواند میعادگاه برخی پروژههای سینمای عظیم از سراسر جهان باشد و عربستان به وسیله آن اتفاقات مهمی رقم بزند.
۲۲۷۲۲۷
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ