پروژهی تارا که با فناوری لیزری اینترنت پرسرعت را منتقل میکند، از آلفابت جدا شد تا بهعنوان شرکتی مستقل فعالیت کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پروژهی اینترنت نوری تارا (Taara) از مجموعهی تحقیقاتی شرکت آلفابت (Alphabet X) خارج شده است و بهعنوان شرکتی مستقل به فعالیت خود ادامه میدهد. فناوری تارا با استفاده از لیزر دادهها را منتقل میکند و هدف آن رقابت با اینترنت ماهوارهای استارلینک ایلان ماسک، بهویژه در اتصال مناطق روستایی به اینترنت است.
به گزارش فایننشال تایمز، آلفابت همچنان بخشی از سهام تارا را در اختیار دارد؛ درحالیکه این شرکت توانسته از شرکت سرمایهگذاری Series X Capital نیز سرمایه جذب کند. درحالحاضر، این استارتاپ با تیمی متشکل از حدود ۲۴ نفر در ۱۲ کشور فعالیت میکندد و پروژههایی مانند اتصال پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو و تقویت شبکهی مخابراتی در جشنوارهی Coachella 2024 را اجرا کرده است.
اریک آسترو تلر (Eric “Astro” Teller)، مدیر ارشد پروژههای X، معتقد است که فناوریهای توسعهیافته در خارج از آلفابت، بخت بیشتری برای رشد سریعتر و جذب سرمایهگذاران و گسترش مقیاس فعالیت دارند.
فناوری کنونی تارا شامل ارسال پرتو باریک نور از پایانهای کوچک (هماندازهی چراغ راهنمایی) به پایانهی دیگر است و میتواند دادهها را با سرعت ۲۰ گیگابیتبرثانیه در فاصلهی ۲۰ کیلومتری منتقل کند. این پایانهها روی برجهای مخابراتی نصب میشوند و در مقایسه با کابلکشی فیبر نوری، سرعت و هزینهی کمتری برای نصب دارند؛ بهویژه در مواقعی که نیاز به برقراری ارتباط با یک جزیره یا عبور از رودخانه یا دسترسی به مناطق دورافتاده وجود دارد.
ماه گذشته، تارا اعلام کرد که فناوری خود را درون تراشهای کوچکتر ادغام کرده است و قصد دارد آن را در سال ۲۰۲۶ در محصولی جدید عرضه کند.
اگرچه روش انتقال داده در تارا با فناوری ماهوارهای استارلینک متفاوت است، این شرکت خود را بهعنوان رقیب سرسختی در حوزهی اتصال مناطق کمبرخوردار به اینترنت معرفی میکند. ماهِش کریشناسوامی (Mahesh Krishnaswamy)، بنیانگذار تارا، در گفتوگو با وایِرد گفت: «میتوانیم به کاربران نهایی تا ۱۰ و بلکه ۱۰۰ برابر پهنای باند بیشتری از آنتن معمولی استارلینک ارائه و این کار را با هزینهای بسیار ارزانتر انجام دهیم.»
تارا از دل پروژهی ناموفق دیگری در آلفابت به نام لون (Loon) متولد شد. لون ایدهی انتقال داده با استفاده از لیزر و شبکهای از بالنهای عظیم در ارتفاع ۲۰ مایلی را دنبال میکرد؛ اما این روش در نهایت ناکارآمد تشخیص داده شد و در سال ۲۰۲۱، تنها سه سال پساز خروجش از X، متوقف شد.
با تعطیلی لون، فناوری لیزر آن را کریشناسوامی در تارا به کار گرفت؛ بااینحال، این فناوری راه خود را به استارتاپ دیگری به نام آلیلریا (Aalyria) نیز باز کرد. آلیلریا درزمینهی مدیریت شبکههای ماهوارهای و ارتباطات هوایی مش فعالیت میکند و پروژهی اختصاصی تایتبیم (Tightbeam) را توسعه داده است که شباهتهایی به فناوری تارا دارد.
۲۲۷۲۲۷
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ