تراشه کامپیوتری اختصاصی هواوی که پیش از این شایعاتی درباره آن شنیده میشد، برای اولین بار در مرکز ارزیابی امنیت اطلاعات چین ظاهر شده است. این تراشه جدید که Kirin X90 نام دارد، نشاندهنده گامی بلند از سوی هواوی در جهت خودکفایی در زمینه فناوری است.
به گزارش خبرآنلاین، اطلاعات دقیقی از مشخصات این چیپست در دسترس نیست، اما با توجه به محدودیتهای فعلی هواوی، به احتمال زیاد با فناوری ساخت ۷ نانومتری شرکت SMIC تولید شده است. این بدان معناست که احتمالا عملکرد آن در حد تراشههای قدرتمند سری M اپل یا حتی پردازندههای Snapdragon X کوالکام نخواهد بود.
به نقل از گجتنیوز، گزارشهای پیشین حاکی از آن بود که عملکرد این SoC در همان محدوده تراشه M2 اپل قرار دارد. گفته میشود که این تراشه بر پایه معماری Taishan v130 هواوی ساخته شده و دارای یک پردازنده مرکزی ۸ هستهای با فرکانس پایه ۲.۵ گیگاهرتز است. واحد پردازش گرافیکی (GPU) آن نیز یک واحد ۱۰ هستهای با اسم رمز “Ma Liang 920” پیشبینی میشود.
انتظار میرود این تراشه از حداکثر ۳۲ گیگابایت حافظه LPDDR5-6400 با گذرگاه ۱۲۸ بیتی و پهنای باند ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند. در بخش ذخیرهسازی، احتمالا از حداکثر ۲ ترابایت حافظه SSD و سه درگاه USB-4 بهره خواهد برد.
ورود هواوی به عرصه تولید پردازندههای کامپیوتری یک اتفاق بسیار مهم است. با این حال، اینکه آیا تراشه Kirin میتواند به طور واقعی در خارج از چین با رقبای قدرتمندی همچون اپل رقابت کند، پرسشی است که پاسخ آن در آینده مشخص خواهد شد. اما بدون شک، ظهور این تراشه، زنگ هشداری برای بزرگان این صنعت، به ویژه اپل به صدا درآورده است.
۵۸۵۸
در حافظهی جمعی کاربران ایرانی، تلگرام چیزی فراتر از یک اپلیکیشن پیامرسان است؛ یک بستر، یک میدان گسترده برای گفتوگو، اعتراض، آموزش و حتی نان درآوردن. از همان نخستین روزهای سال ۱۳۹۳ که آمد، بیسروصدا و بیادعا، خیلی زود خود را از رقبا جدا کرد. ساده بود، سریع بود، و از همه مهمتر، آزاد. و همین آزادی، سرنوشتش را رقم زد.
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
Δ