در اکثر اخبار همیشه از جدیدترین نسخههای اندروید صحبت میشود؛ اما آمار گوگل نشان میدهند که اکثر کاربران هنوز از اندروید ۱۲ و نسخههای قبلتر استفاده میکنند.
به گزارش خبرآنلاین، غول فناوری آمریکایی با علم بر این موضوع، انتشار آپدیتهای امنیتی را برای نسخههای قدیمی متوقف نمیکند؛ ولی چنین روندی قرار نیست برای همیشه ادامه پیدا کند.
به نقل از زومیت، گوگل مدتی پیش لیست رفع آسیبپذیریهای اندروید را برای آوریل ۲۰۲۵ (فروردین و اردیبهشت) منتشر کرد و از اندروید ۱۲ و اندروید 12L میانشان خبری نیست. به گفتهی منابع آگاه، نسخههای نامبرده از ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) منسوخ شدهاند و دیگر پشتیبانی نمیشوند.
از تاریخ انتشار اندروید ۱۲ و اندروید 12L بهترتیب حدود ۳٫۵ و ۳ سال میگذرد و گوگل هم معمولاً در همین مدت پشتیبانی از نسخههای مختلف اندروید را متوقف میکند؛ ولی هنوز کاربران زیادی از این دو نسخه استفاده میکنند و باید دید که چنین چیزی بر تصمیم گوگل تأثیر خواهد گذاشت یا خیر.
در این شرایط، شرکتهای اندرویدی باید خودشان بهصورت دستی منابع را برای انتشار آپدیتهای امنیتی تأمین کنند. چنین چیزی یعنی احتمالاً شرکتهای کوچک با منابع کم دچار مشکل خواهند شد.
شرکتهای بزرگی مانند هواوی هیچ نگرانی دربارهی پایان پشتیبانی از اندروید ۱۲ ندارند و میتوانند خودشان بهروزرسانیهای امنیتی را منتشر کنند. خودِ گوگل هم شرکتها را به انتشار منظم آپدیتهای امنیتی تشویق میکند.
توجه کنید که بهروزرسانیهای کلی و امنیتی همچنان برای اپلیکیشنهای گوگل منتشر میشوند و از این بابت مشکلی وجود ندارد.
۵۸۵۸
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ