شاید برایتان جالب باشد تا بدانید که قیمت یک گیگابایت اینترنت داده موبایل در کشورهای مختلف دنیا چقدر است؟
غزال زیاری: در ابتدای سال ۲۰۲۴ تعداد کاربران تلفن همراه به ۵.۶ میلیارد نفر رسید که ۶۹.۴ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند. آمار و اطلاعات منتشر شده در این راستا حکایت از آن دارد که بیش از ۶۶ درصد از جمعیت دنیا از اینترنت استفاده میکنند و آخرین دادهها تعداد کل کاربران اینترنت در کشورهای مختلف جهان را ۵.۳۵ میلیارد نفر اعلام میکند.
در این بین ممکن است این سؤال برایتان به وجود بیاید که کاربران اینترنت موبایل در سراسر دنیا، اینترنت را با چه قیمتی خریداری میکنند؟ در این راستا اپلیکیشنی به نام Voronoi نموداری مبتنی بر دادههای معتبری از منابع مختلف و قابلاعتماد در اختیارمان قرار میدهد که بررسی این دادهها جالب توجه است.
طبق دادههای اعلامشده، میانگین قیمت ۱ گیگابایت داده تلفن همراه (به دلار) تا ژانویه ۲۰۲۴ در ۵۲ کشور اعلامشده که این دادهها توسط We Are Social گردآوریشده است.
با نیم نگاهی به این فهرست، مشخص میشود که کشوری که یک گیگابایت داده تلفن همراه در آن به گرانترین قیمت ممکن ارائه میشود، سوئیس است که قیمت یک گیگ اینترنت داده در آنجا ۷.۲۹ دلار است و آمریکا با ارائه یک گیگابایت اینترنت همراه در ازای ۶.۰۰ دلار در جایگاه دوم قرار گرفته است:
ردیف
نام کشور
قیمت یک گیگابایت اینترنت همراه (به دلار)
۱
سوئیس
۷.۲۹
۲
آمریکا
۶.۰۰
۳
نیوزیلند
۵.۸۹
۴
کانادا
۵.۳۷
۵
کره جنوبی
۵.۰۱
۶
امارات متحده عربی
۴.۶۰
۷
نروژ
۴.۰۷
۸
ژاپن
۳.۴۸
۹
جمهوری چک
۳.۱۲
۱۰
یونان
۲.۷۹
اگر نگاهی به میانههای این لیست بیندازیم، مثلاً قیمت یک گیگ اینترنت داده در عربستان ۱.۴۹ دلار و در آرژانتین ۰.۹۸ دلار است. در این میان هند به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان در کنار ایتالیا،فرانسه، کلمبیا،روسیه و دیگران در ردیف ارزانترینها قرار گرفته است.
هند یکی از مقرون بهصرفهترین دادههای تلفن همراه را به کاربران ارائه میدهند. رقابت شدید بین ارائهدهندگان سرویسهای اینترنتی، عامل اصلی پایین بودن قیمت اینترنت داده همراه است.
متوسط قیمت جهانی برای ۱ گیگابایت داده تلفن همراه ۲.۵۹ دلار است و بسیاری از کشورهای اروپایی و آفریقا قیمتهایی کمتر از این میانگین ارائه میدهند.
منبع: visualcapitalist
۵۸۳۲۱
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ