سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که با دعوت رسمی همتای چینی خود به پکن سفر کرده است، امروز (سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) با «لی لیچنگ»، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) دیدار و درباره زمینههای تقویت همکاریهای فناورانه میان دو کشور گفتوگو کرد.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از روابطعمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این نشست طرفین بر گسترش همکاریهای دوجانبه بهویژه در حوزههای هوش مصنوعی، هوشمندسازی صنایع، توسعه زیرساختهای ارتباطی و آموزش نیروی انسانی تأکید کردند.
هاشمی در این دیدار، جمهوری خلق چین را «شریک و متحدی راهبردی» برای جمهوری اسلامی ایران توصیف و با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در کازان روسیه، بر اهمیت تقویت روابط دو جانبه تأکید کرد.
وی با اشاره به سند همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین، ابراز امیدواری کرد: با نگاهی نو و هدفمند به این توافقات، مسیر اجرای عملیاتی آن بهویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تسریع شود.
تبادل تجربیات در زمینه دولت الکترونیکی و خدمات هوشمند و نیز همکاریهای آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص نیز از دیگر موضوعاتی بود که از سوی وزیر ارتباطات ایران مطرح و مورد تأکید قرار گرفت.
«لی لیچنگ»، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین نیز در این دیدار، با تأکید بر روابط تاریخی و دوستانه میان دو کشور، ایران را یکی از شرکای مهم منطقهای پکن خواند و خواستار گسترش همکاریهای عملیاتی در حوزههای فناورانه شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده ایران در زمینه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و زیرساختهای ارتباطی، بر آمادگی چین برای تعمیق همکاریهای دوجانبه و اجرای مفاد سند همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله تأکید کرد.
وی افزود: «توسعه همکاریهای فناورانه نهتنها به منافع ملی دو کشور کمک میکند، بلکه نقش مؤثری در ارتقای تعاملات فناورانه منطقهای خواهد داشت.»
در این ملاقات سازنده که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین از هاشمی برای شرکت در اجلاس وزیران ارتباطات کشورهای عضو شانگهای دعوت به عمل آورد.
سفر وزیر ارتباطات به چین با دعوت رسمی وزیر صنعت و فناوری اطلاعات این کشور و در راستای اجرای سیاستهای راهبردی وزارت ارتباطات دولت چهاردهم در حوزه توسعه روابط فناورانه با کشورهای دوست و در چارچوب برنامه «دیپلماسی فناوری» انجام میشود.
در جریان این سفر، سخنرانی در جمع پرشمار دانشجویان بزرگترین دانشگاه چین در حوزه فناوری های نوین (دانشگاه بیهانگ)، دیدار با مقامهای ارشد دولتی چین، برگزاری نشستهای تخصصی با مدیران شرکتهای بزرگ فناورانه، و بازدید از مراکز علمی و تحقیقاتی در دستور کار وزیر ارتباطات قرار دارد.
۵۸۵۸
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ