وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با سفیر ژاپن در ایران، با تأکید بر ظرفیتهای گسترده ایران در حوزههای علمی و فناورانه، بر توسعه همکاریها در حوزه فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی، انتقال دانش و تربیت نیروی انسانی متخصص تأکید کرد.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عصر روز گذشته (سهشنبه ۶ خرداد ماه ۱۴۰۴) سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات؛ با تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن در ایران، در عمارت کلاهفرنگی دیدار و گفتوگو کرد.
هاشمی در این دیدار، با اشاره به پیشینه همکاریهای علمی و تحقیقاتی ایران و ژاپن، از جمله در راهاندازی مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعلی)، خواستار گسترش تعاملات در حوزههای دانشبنیان شد.
وزیر ارتباطات در این دیدار، با تأکید بر اهمیت توسعه همکاریهای آموزشی و پژوهشی، خطاب به سفیر ژاپن گفت: «انتقال دانش در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و تربیت نیروی انسانی متخصص میتواند یکی از محورهای اصلی همکاری میان ایران و ژاپن باشد و ما آمادگی داریم با استفاده از تجربههای موفق ژاپن، ظرفیتهای علمی کشور را نیز در این مسیر به اشتراک بگذاریم.»
وی با تأکید بر توانمندیهای دانشگاهی ایران بهویژه در حوزه هوش مصنوعی، گفت: شناخت دقیق شما از ظرفیتهای علمی ایران و اذعان به پر استناد بودن مقالات پژوهشی ایرانی در مجامع علمی، میتواند موجب تعمیق روابط علمی و فناورانه بین دو کشور شود.
تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن نیز در این دیدار، با اشاره به سابقه دیرینه روابط دو کشور، از پیشرفتهای علمی و فناورانه ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: ایران از ظرفیتهای مهمی در این زمینه برخوردار است.
وی همچنین اعلام کرد که موضوعات مطرحشده را به دولت ژاپن منتقل خواهد کرد و نسبت به تقویت روابط دوجانبه در دوره مأموریت خود در ایران ابراز امیدواری کرد.
توسعه زیرساختهای ارتباطی، گسترش فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، تبادل تجربیات در حوزه سیاستگذاری دیجیتال، و همکاریهای مشترک پژوهشی از جمله محورهایی بود که در این نشست مورد تأکید دو طرف قرار گرفت. همچنین طرفین بر ضرورت ایجاد پلهای ارتباطی میان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دو کشور تأکید کردند.
۵۸۵۸
وحید فرید، کارشناس فناوری بر این باور است که نبود دسترسی آزاد به اینترنت، خود بهنوعی یک راه برای ناامنشدن فضای کاربری باز میکند و کاربران هم از آنچه در حال وقوع است آگاه نیستند.
در نشست عصر سهشنبه شورایعالی فضای مجازی که با حضور سران قوا برگزار شد، آییننامه اجرایی کمیته «تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال» به تصویب رسید.
محققان آمریکایی دقیقترین ساعت اتمی جهان را ساختند. این دستگاه که برپایه یک یون آلومینیوم کار میکند، میتواند زمان را با دقت ۱۹ رقم اعشار اندازهگیری کند. این دستاورد که حاصل ۲۰ سال تحقیق است، تعریف جهانی «ثانیه» را نیز تغییر میدهد.
گوشی آنر X70 بهصورت رسمی معرفی شده و مهمترین ویژگی آن، باتری سیلیکون-کربن 8300 میلیآمپرساعتی است که در نوع خود کمنظیر محسوب میشود.
Δ