قربانیانی که زیر آوار ساختمانهای فروریخته یا تونلهای ریزشکرده گرفتار شدهاند، شاید روزی بهکمک ناجیان کوچک و غیرمنتظرهای نجات پیدا کنند. این ناجیان، سوسکهایی مجهز به کولهپشتی هستند.
تینا مزدکی_پژوهشگران در حوزه فناوری سایبورگ به پیشرفتهای چشمگیری دست یافتهاند و نسل جدیدی از سوسکهای سایبورگ را توسعه دادهاند که قادرند از دیوار، موانع و سطوح شیبدار بالا بروند و درعینحال با کنترل از راه دور (مشابه دستهی بازیهای ویدیویی) هدایت شوند. این سوسکهای سایبورگ که با نام زوبورگ (ZoBorgs) شناخته میشوند، حاصل همکاری میان دانشگاه کوئینزلند و دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا و دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور هستند.
برای تبدیل این سوسکها به سایبورگهای قابلکنترل، پژوهشگران روی گونهای بهنام سوسک دارکلینگ (با نام علمی Zophobas morio) کار کردند. آنها با نصب یک ریزتراشه در قالب کولهپشتی کوچک درست مانند کوله لاکپشتهای نینجا روی بدن این سوسکها توانستند سیگنالهای الکتریکی به شاخکها یا بالپوش (elytra) آنها بفرستند و به این ترتیب، جهت حرکتشان را تغییر دهند.
سوسکهای دارکلینگ در مرحلهی لاروی به دلیل شباهت ظاهری به کرم، بهنام «سوپروُرم» هم شناخته میشوند. این حشرات میتوانند در زمینههای گوناگونی به کمک انسان بیایند. از نظر تغذیهای، آنها سرشار از اسیدهای چرب و پروتئین هستند و در کشورهایی مثل مکزیک و تایلند مصرف خوراکی دارند.
درباره این سوسکها در «ارتش سوسکهای نینجا در راه است» بیشتر بخوانید.
۲۲۷۳۲۳
این مصوبه به طور خاص بر ایجاد کمیتهای جدید با عنوان «کمیته تسهیل کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال» تأکید دارد.
هواپیمای X-۵۹ ناسا که قرار است نسل جدیدی از پروازهای مافوقصوت را بدون صدای انفجار صوتی (سونیک بوم) ممکن کند، برای نخستینبار با نیروی محرکهی خود روی باند فرودگاه حرکت کرد. این آزمایش، آخرین مرحله پیش از پرواز تاریخی این هواپیمای آزمایشی است.
هوآوی پس از شوک بزرگ سال گذشته با معرفی نخستین گوشی تاشوی سهمرحلهای دنیا، حالا با نسل دوم این دستگاه برگشته است. مدلی که هرچند انقلابی نیست، اما با چیپست Kirin ۹۰۲۰، ارتباط ماهوارهای و دوربین بهبودیافته، بار دیگر نام هواوی را در صدر جدول غولهای فناوری آورده است.
رنگهای آیفون ۱۷ پرو فاش شدند و اینبار اپل احتمالا با یک ترکیب جسورانه به بازار میآیند. آیا این رنگهای تازه میتوانند رنگ امضای نسل بعدی آیفون باشد؟
Δ