این مرکز قادر است گرانشی با قدرت ۱۹۰۰ برابر بیشتر از گرانش زمین ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، چین سال ۲۰۲۰ ساخت پیشرفتهترین مرکز تحقیقاتی ابرگرانشی جهان را شروع کرد و اکنون فاز اولیه آن فعال شده است. این مرکز میتواند گرانشی با قدرت ۱۹۰۰ برابر بیشتر از گرانش زمین ایجاد کند. مرکز «گرانش گریز از مرکز و آزمایش بینرشتهای» (CHIEF) در مرکز استان ژجیانگ در شرق چین واقع شده است.
براساس گزارش SCMP، مرکز CHIEF بسیار قدرتمندتر از تأسیسات ابرگرانشی آمریکا با ظرفیت ۱۲۰۰ جی-تی (شتاب گرانشی ضربدر تن) است. در واقع ظرفیت ۱۹۰۰ جی-تی این مرکز آن را به پیشرفتهترین تأسیسات نوع خود تبدیل میکند. این پروژه شامل ۶ اتاق ابرگرانشی مختلف است که هرکدام به رشتههای علمی خاصی اختصاص دارند. در این اتاقها به پژوهشهایی در زمینههای ژئوتکنیک لرزهای، اکتشاف در اعماق دریا، مطالعات لایههای عمیق زمین، فرایندهای زمینشناختی، مهندسی مواد و علوم هوافضا پرداخته میشود.
ابرگرانش به نیروهایی بیشتر از گرانش استاندارد زمین (۱g) اشاره دارد؛ برای مثال فضانوردانی که با فضاپیما وارد جو زمین میشوند، گرانش ۴ جی را تجربه میکنند که چهاربرابر وزن بدن آنهاست. اکنون مرکز CHIEF با سانتریفیوژهای مخصوص گرانش بسیاری شدیدی ایجاد میکند که در محیطهای عادی با آن مواجه نمیشویم.
کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) سال ۲۰۱۸ به این پروژه چراغ سبز نشان داد. سال ۲۰۱۹ نیز دانشگاه ژجیانگ بر پتانسیل مرکز CHIEF برای تسریع تحقیقات علمی تأکید کرد و سال ۲۰۲۰ نیز ساخت آن شروع شد.
این تأسیسات ۳ سانتریفیوژ ابرگرانشی اصلی دارد. اکنون موتور اصلی سانتریفیوژ اول نصب شده است و ساخت ۲ سانتریفیوژ باقیمانده و دیگر واحدهای این مرکز نیز درحال انجام است. پس از بهرهبرداری کامل، مرکز CHIEF به مرکزی علمی چندرشتهای با بزرگترین سانتریفیوژهای ابرگرانشی جهان تبدیل خواهد شد که میتواند به حل مشکلات مهندسی پیچیده کمک کند.
۲۲۷۲۲۷
در حافظهی جمعی کاربران ایرانی، تلگرام چیزی فراتر از یک اپلیکیشن پیامرسان است؛ یک بستر، یک میدان گسترده برای گفتوگو، اعتراض، آموزش و حتی نان درآوردن. از همان نخستین روزهای سال ۱۳۹۳ که آمد، بیسروصدا و بیادعا، خیلی زود خود را از رقبا جدا کرد. ساده بود، سریع بود، و از همه مهمتر، آزاد. و همین آزادی، سرنوشتش را رقم زد.
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
Δ