اینترنت ماهوارهای بومی اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۳۰ راهاندازی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش دیجیاتو، پس از دو سال مذاکره با بخش خصوصی، اتحادیه اروپا برای توسعه و بهرهبرداری از یک جایگزین اروپایی برای سرویسهای اینترنت ماهوارهای ازجمله استارلینک «ایلان ماسک»، قراردادی منعقد کرده است. اتحادیه اروپا برای توسعه و راهاندازی «صورت فلکی IRIS²» میخواهد ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو هزینه کند.
براساس گزارش فایننشال تایمز، پس از دو پروژه بزرگ فضایی اتحادیه اروپا، سیستم ناوبری و سامانههای رصدی گالیله و کوپرنیک، حالا نوبت به راهاندازی صورت فلکی IRIS² رسیده است. اتحادیه اروپا برای ساخت این شبکه ماهوارهای یک قرارداد ۱۰.۶ میلیارد یورویی (۱۱.۱ میلیارد دلار) با چند شرکت امضا کرده است. اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا (ESA) تقریباً ۶۲ درصد از کل هزینه را پوشش خواهند داد و مابقی از طریق سرمایهگذاریهای خصوصی تأمین خواهد شد.
IRIS² اولینبار در سال ۲۰۲۲ به عنوان یک مشارکت عمومی-خصوصی برای ایجاد یک شبکه ارتباطی رمزگذاریشده داخلی معرفی شد. در این پروژه اتحادیه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ نزدیک به ۳۰۰ ماهواره را برای استقرار در مدارهای پایین و متوسط زمین، در قراردادی به ارزش ۱۰.۶ میلیارد یورو پرتاب کند.
در ابتدا، هزینه این پروژه ۶ میلیارد یورو (حدود ۶.۳ میلیارد دلار) برآورد شد، اما این رقم در طول مذاکرات با کنسرسیوم SpaceRISE افزایش یافت. از شرکتهایی که اجرای پروژه IRIS² به آنها واگذار شده است میتوان به اپراتورهای ماهوارهای پیشرو SES، هیسپاست و یوتلست و همچنین شرکتهای مخابراتی و هوافضا مانند ایرباس، دویچه تلکام، Thales Alenia Space و OHB اشاره کرد.
در نتیجه توافق اخیر، به SpaceRISE امتیازی ۱۲ ساله برای توسعه، استقرار و بهرهبرداری از ماهوارههای IRIS² داده شده است. بزرگترین مشارکتکننده خصوصی نیز اپراتور ماهوارهای فرانسوی یوتلست (Eutelsat) است که حدود ۲ میلیارد یورو (۲.۱ میلیارد دلار) به شبکه فضایی اروپا پرداخت خواهد کرد.
پرتاب ماهوارههای IRIS² قرار است در سال ۲۰۲۹ آغاز شود و طی ۱۳ مأموریت از موشکهای سنگین اروپایی آریان ۶ استفاده خواهد شد. اگر هیچ تأخیری صورت نگیرد، این سرویس تا پایان سال ۲۰۳۰ بهطور کامل عملیاتی خواهد شد.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ