نصرالله جهانگرد در کافه خبر خبرآنلاین گفت:«زمین ماندن برنامه تکفا در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد و گزارشهایی که دلسوزان ارائه میکردند، منجر به تاسیس شورای عالی فضای مجازی به دستور مقام معظم رهبری شد.»
نگار علی- نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، مدیر اولین برنامه توسعه کاربرد فناوری اطلاعات کشور،نماینده ویژه ریس جمهور اسبق در فاوا، مسول اسبق توسعه شبکه ملی اطلاعات کشور، مسول اسبق طراحی و پیادهسازی دولت الکترونیک کشور و عضو هیات علمی پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات با حضور در کافه خبر خبرآنلاین، از لزوم تعیینتکلیف فیلترینگ صحبت کرد؛ بخش کوتاهی از این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
تکفا اولین برنامه در تاریخ معاصر ایران است که در آن دولت ایران، براساس یک معماری مشخص و از بالا به پایین به دنبال ترویج فناوری در تمام دستگاهها است. این برنامه گسیختگی نداشته، در حال حاضر یکی از معضلات ما گسیختگی و باز شدن معماری است.
ما توانستیم در دولت دوم آقای خاتمی به مدت چهار سال این برنامه را اجرایی کنیم؛ تکفا وارد برنامه ۲۰ ساله شد و دولت آقای احمدی نژاد و وزیر وقت آن را کنار گذاشتند، تا سال ۱۳۹۰ دلسوزان گزارشهایی دادند تا اینکه مقام معظم رهبری شورای عالی فضای مجازی را تاسیس کرد.
شورای عالی فضای مجازی برای هماهنگ کردن کاربری این موضوع تاسیس شد و دبیری برای آن تعیین شد و دبیر آن از وقتی که نشست با وزیر وقت و رییس جمهور دعوا داشته است تا سال ۱۳۹۲ که آن را برداشتند و تمام دوران دبیری وی به دعوا بر سر اختیارات گذشت.
در سال ۱۳۹۲ دبیر جدیدی میآید که ظرف یک سال در سایه آن دعواها افتاد و ناخواسته به همان دعواها کشیده شد و کار به سال ۱۳۹۳ کشیده شد، از آن سال دبیر سوم بر سر کار آمد که در آخر دولت آقای روحانی بود و ثباتی در آنجا مشاهده شد. و از ۱۴۰۱ نیز دبیر چهارم مشغول کار شده است.
شورای عالی فضای مجازی از دو ترکیب دولتی و متخصصان بهرهمند است؛ تقریبا ما سه خط برنامه توسعهای همه جانبه از شورای عالی فضای مجازی ندیدیم.
لطفا کارنامه دوازده ساله را بررسی کنید که نشان میدهد کشور ایران را در مقایسه با جهان در حوزه آیتی توسعه ندادهاید و تصمیم مشخصی نیز برای داستان فیلترینگ بگیرید، چراکه همه کشور را معطل کردهاید.
۲۲۷۲۲۷
در حافظهی جمعی کاربران ایرانی، تلگرام چیزی فراتر از یک اپلیکیشن پیامرسان است؛ یک بستر، یک میدان گسترده برای گفتوگو، اعتراض، آموزش و حتی نان درآوردن. از همان نخستین روزهای سال ۱۳۹۳ که آمد، بیسروصدا و بیادعا، خیلی زود خود را از رقبا جدا کرد. ساده بود، سریع بود، و از همه مهمتر، آزاد. و همین آزادی، سرنوشتش را رقم زد.
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
Δ