سم آلتمن میگوید که ابرهوش مصنوعی باعث میشود هر سال معادل 10 سال پیشرفتهای علمی و فناوری داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، بهتازگی مصاحبه کرده و از موضوعات مختلفی گفته است. او پیشبینی میکند فناوری ابرهوش مصنوعی یا Superintelligence باعث میشود هر سال به اندازه 10 سال از نظر علمی و فناوری پیشرفت کنیم.
سم آلتمن در مصاحبه با کانال یوتوبی The Free Press گفت دستیابی به ابرهوش مصنوعی میزان اکتشافات علمی و پیشرفتهای فناوری را دهبرابر افزایش میدهد؛ بهعبارتدیگر هر سال پیشرفتهایی خواهیم داشت که دستیابی به آنها درحالحاضر یک دهه طول میکشد.
سم آلتمن میگوید از نظر او ابرهوش مصنوعی سرعت اکتشافات علمی و پیشرفتهای فناوری را افزایش میدهد:«اگر سرعت پیشرفتهای علمی در سراسر جهان 3 برابر شود یا حتی 10 برابر و اکتشافات علمی و پیشرفتهای فناوری که قبلاً انتظار داشتیم 10 سال طول بکشند، در یک سال رخ بدهند و در سالهای بعد این روند تکرار شود، احساس میکنم به ابرهوش مصنوعی رسیدهایم.»
سم آلتمن میگوید ابرهوش مصنوعی نحوه عملکرد جامعه و اقتصاد را نیز متحول خواهد کرد اما به باور او این فناوری بنیادهای عمیق انسانی را تغییر نخواهد داد؛ آنچه ما به آن اهمیت میدهیم و آنچه ما را هدایت میکند. البته این فناوری «دنیایی را که در آن زندگی میکنیم، بسیار تغییر خواهد داد.»
البته نباید سوپراینتلیجنس را با هوش جامع مصنوعی یا AGI یکی بدانیم. اولی پیشرفتهتر از AGI خواهد بود و سیستم هوش مصنوعی قدرتمندی است که با حافظه نامحدود، قابلیتهای استدلال پیشرفته و سرعت بسیار بالا از انسانها پیشی خواهد گرفت. AGI در جایگاه پایینتری قرار دارد و حتی یکی از کارمندان OpenAI پیشازاین گفته بود مدل o1 به منزله AGI است.
OpenAI نیز چند روز قبل از مدل استدلالگر o3 بهعنوان جایگزین o1 رونمایی کرد اما چون هنوز تعریف کامل و ثابتی از AGI در دست نیست، نمیتوان با قطعیت گفت چه زمانی واقعاً به این فناوری دست مییابیم، شاید بهتر باشد AGI را طیفی در نظر بگیریم که مانند صعود به قله، با معرفی هر مدل قدرتمند به آن نزدیکتر میشویم.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ