راکتور همجوشی هستهای چین که «خورشید مصنوعی» نام گرفته، با شکستن رکورد قبلی خود در تولید چرخه پایدار پلاسما، جهان را یک گام دیگر به انرژی اتمی پاک و نامحدود نزدیکتر کرد.
به گزارش خبرآنلاین، «خورشید مصنوعی» چین، رکورد پیشین خود را در حفظ کردن پلاسمای بسیار داغ شکست و به نقطه عطف دیگری در مسیر رسیدن به انرژی پاک و نامحدود اتمی رسید.
راکتور همجوشی هستهای EAST (توکامک پیشرفته ابررسانای آزمایشی) در این رکوردشکنی تازه توانست چرخه پایدار پلاسما را به مدت ۱۰۶۶ ثانیه حفظ کند که دو برابر بیشتر از رکورد ۴۰۳ ثانیهای پیشین است.
بر اساس گزارش رسانههای چینی، این راکتور همجوشی هستهای را «خورشید مصنوعی» نامیدهاند، چون به همان شیوه خورشید انرژی تولید میکند. فرایند همجوشی هستهای (گداخت هستهای یا فیوژن)، گداخت دو اتم سبک مانند هیدروژن به یک اتم سنگینتر با کمک فشار و حرارت صورت میپذیرد و در این فرایند مقدار زیادی انرژی آزاد میشود.
خورشید با فرایند گداخت هستهای میلیاردها سال است که انرژی مورد نیاز حیات روی زمین را تامین میکند. از آنجا که فشار در خورشید بسیار فراتر از فشار قابل دستیابی روی زمین است، دانشمندان برای جبران به بالا بردن دما، چندین برابر دمای خورشید روی آوردهاند.
گداخت هستهای یکی از مهمترین گزینهها برای تامین انرژی تقریبا نامحدود بدون انتشار گازهای گلخانه است و میزان تولید زبالههای اتمی آن نیز بسیار کم است.
دانشمندان بیش از ۷۰ سال است که روی تولید انرژی به شیوه گداخت هستهای مشغول پژوهش هستند اما به نظر نمیرسد که به زودی شاهد به میدان آمدن این انرژی برای مقابله با پدیدههایی چون گرمایش جهانی باشیم.
بر اساس برخی تخمینها تا رسیدن به فناوری تولید انرژی پاک از گداخت هستهای چند دهه فاصله داریم. در این میان رکوردشکنی خورشید مصنوعی چین گامی مهم در مسیر رسیدن به تولید انرژی پاک است.
خورشید مصنوعی چین یک راکتور محصورساز مغناطیسی است که برای حفظ پلاسمای داغ طراحی شده است. این گونه راکتورها در جهان امروز هنوز به مرحله اشتعال؛ نقطهای که در آن گداخت هستهای با تولید انرژی زنجیره واکنش را حفظ میکند، نرسیدهاند.
منبع: لایوساینس
ترجمه: فرزاد مظفری
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ