تصاویر مخابره شده از یکی از ماهوارههای آمریکا فاش کرد که چین به صورت مخفیانه در حال ساخت بزرگترین تاسیسات همجوشی هستهای جهان است.
به گزارش خبرآنلاین، ماهواره آمریکایی فاش کرد که چین به صورت مخفیانه در حال توسعه بزرگترین لیزر همجوشی هستهای جهان است. عکسهای ماهوارهای یک مرکز با چهار «بازو» برای لیزر و یک بخش مرکزی برای آزمایشهای همجوشی را نشان میدهند.
گفته میشود این تأسیسات جدید در چین، حدود ۵۰ درصد بزرگتر از تأسیسات احتراق ملی ایالات متحده است.
به نقل از ایسنا، تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای نشان داد که چین در حال توسعه یک مرکز تحقیقاتی همجوشی لیزری در میانیانگ(Mianyang)، شهری در منطقه جنوب غربی این کشور است.
مقیاس این تأسیسات حدود ۵۰ درصد بزرگتر از تأسیسات احتراق ملی ایالات متحده(NIF) است که در حال حاضر بزرگترین تأسیسات همجوشی محصورسازی لَختی(Inertial confinement fusion) جهان است.
به گفته کارشناسان، این پیشرفت میتواند پیامدهای بزرگی، هم برای تحقیقات تسلیحات هستهای و هم برای تولید انرژی پاک داشته باشد.
دکر ایولث(Decker Eveleth)، پژوهشگر در تحقیقات مستقل مستقر در ایالات متحده گفت: عکسهای ماهواره ای چهار بازو را نشان میدهند که محل قرارگیری بخشهای لیزری است و یک محل آزمایش مرکزی که یک محفظه هدف حاوی ایزوتوپهای هیدروژن را در خود جای میدهد و در آن، لیزرهای قدرتمند با هم ترکیب میشوند و انرژی تولید میکنند.
همجوشی لیزری، «همجوشی محصورسازی لَختی» نامیده میشود که از لیزرهای پرقدرت برای القای گرمای شدید و فشردهسازی در یک هدف حاوی ایزوتوپهای هیدروژن استفاده میکند.
این فرآیند، یک واکنش همجوشی در مقیاس میکرو ایجاد میکند که تولید انرژی خورشید و سایر ستارگان را تقلید میکند و به عنوان یک جام مقدس از انرژی پاک و فراوان در نظر گرفته میشود و برخلاف سوختهای فسیلی سنتی، ارائه راهحلی برای افزایش تقاضای جهانی انرژی بدون هیچ گونه تأثیر منفی زیستمحیطی را نوید میدهد. دانشمندان مدتهاست که در تلاش برای اجرای موفقیت آمیز این فرآیند بر روی زمین بودهاند.
تحقیقات موفقیتآمیز در این تأسیسات میتواند به بخش انرژی رونق زیادی بدهد.
با این حال، این مرکز همچنین با ارائه دادههای ارزشمند، دارای برخی کاربردهای نظامی بالقوه نیز است. چنین تأسیساتی میتواند به اصلاح طرحهای تسلیحات هستهای موجود و اکتشاف سلاحهای جدید بدون انجام آزمایشهای هستهای واقعی منجر شود.
با توجه به ممنوعیت آزمایشهای هستهای واقعی بر اساس معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای(چین و ایالات متحده هر دو امضا کننده این معاهده هستند)، این پیشرفت، برجسته است. چنین تأسیساتی میتواند به چین اجازه دهد تا طرحهای تسلیحات هستهای خود را بهبود ببخشد.
قابل توجه است که این پیشرفت با مشاهدات قبلی از ظرفیتهای هستهای در حال گسترش چین همزمان است.
به نظر میرسد که تأسیسات جدید همجوشی لیزری چین در همان مکان شناسایی شده در سال ۲۰۲۰ واقع شده است، زمانی که دولت ایالات متحده تصاویر ماهوارهای را منتشر کرد که رشد تأسیسات پشتیبانی تسلیحات هستهای در میانیانگ برجسته میکرد.
۵۸۵۸
جالب است بدانیم که در همه حملات سایبری، سارقان فقط به دنبال سرقت پول یا اطلاعات نیستند و بارها شاهد آن بوده ایم که هدف حملات سایبری، ایجاد هرجومرج و اختلال بوده است.
در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حمله سایبری به برخی زیر ساخت های ارتباطاتی و اطلاعاتی و اختلال در برخی سامانه های مهم روزمره مردم، بیش از پیش کشور را متوجه نظارت و ایجاد زیر ساخت قوی در امور مربوطه کرد. در این میان نمی توان از وجود فیلترینگ و استفاده مردم از فیلترشکن ها غافل شد چرا که بسیاری از کارشناسان وجود همین فیلترشکن ها را نوعی ابزار برای حمله سایبری قلمداد کردند.یک مدرس دانشگاه معتقد است : اصلی ترین خسارت فیلترینگ این است که به هر کسی اجازه می دهیم از دیوارهای حفاظتی ما عبور کند. حال چرا فیلترینگ کردیم؟ چون احتمال می دادیم یک خطر احتمالی وجود دارد و افکاری که دیگر در دنیای ارتباطات جایگاهی ندارد، همچنان بر فضای مجازی ما حاکم است. در جهان ارتباطات امروزی و انقلاب چهارم ارتباطاتی که رخ داده، فیلترینگ در چنین دنیایی کاملا زیان ده و آسیب زاست.
معاون تازهمنصوب توسعه شبکه ملی اطلاعات معتقد است که هدف و علت وجودی شبکه ملی اطلاعات فیلترینگ نیست و این تعریف، که به غلط در ذهنها جانمایی شده، باید اصلاح شود. او بر این باور است که «نوع فیلترینگ در کشور ما، اعتماد به زیرساخت ملی را فرسوده میکند و کاربران و کسبوکارها به سمت ابزارها و پلتفرمهای دورزننده هدایت میشوند که اغلب ناایمن و در اختیار بازیگران خارجیاند.»
اینترنت ماهوارهای استارلینک رسماً در قطر به آماده سرویس دهی به متقاضیان شد.
Δ