باز هم خبری جدید از هک شدن واتساپ منتشر شده و اینطور که پیداست، تعدادی از خبرنگاران مستقر در ۲۴ کشور هدف حمله سایبری بودهاند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، یکی از پرکاربردترین پیامرسانهای فعال در سراسر جهان که به تازگی در ایران هم از فیلترینگ خارج شد، واتساپ نام دارد. امنیت واتساپ همواره بحث داغ دنیای فناوری بوده و این بار شاهد ایجاد حفره امنیتی دیگری در آن هستیم. پیام رسان واتساپ اعلام کرد که دهها کاربر آن که در میان آنها روزنامهنگاران و فعالان مدنی دیده میشوند، توسط جاسوسافزار اسرائیلی پاراگون سولوشنز هدف حمله سایبری قرار گرفتهاند.
بر اساس اعلام رسمی بیبیسی، یکی از مسئولان واتساپ در روز جمعه اظهار داشت به دنبال هک گروهی از کاربران توسط پاراگون، نامهای از سوی واتساپ ارسال و در نامه از شرکت موردنظر درخواست متوقف کردن حملههای مشابه مطرح شده است.
واتساپ خاطر نشان کرد که این شرکت برای حفظ حریم خصوصی و برقراری ارتباط امن میان کاربران از هیچ تلاشی، چشمپوشی نمیکند. هنوز خبری از شرکت پاراگون نبوده و در این رابطه اظهار نظری نکرده است.
از طرف دیگر مسئولان واتساپ اعلام کردهاند که این تلاش معطوف به هک کردن ۹۰ کاربر بوده و به صورت کامل، شناسایی شده است. هنوز پیام رسان واتساپ جزئیات بیشتری را درباره لیست هدف شرکت پاراگون، ارائه نکرده است، اما به نظر میرسد آنها در بیشتر از ۲۴ کشور مستقر بودهاند که شامل کشورهای اروپایی میشود.
یکی از نکات مهم در این حمله سایبری را باید ارسال اسناد الکترونیکی آلودهای دانست که بدون برقرار کردن تعامل از سوی کاربران موجب آلوده کردن دستگاه آنها شده است؛ این روش که به عنوان حمله سایبری بدون نیاز به کلیک کردن شناخته میشود، ماهیت مخفی دارد و از خطرناکترین نوع حملههای سایبری به حساب میآید.
همانطور که میدانید، گاهی هرزنامه و پیامهای حاوی لینک ارسال میشود که ما را ترغیب به داشتن واکنش یا کلیک کردن خواهد کرد، اما در این حمله بدون نیاز به کلیک کردن، هک و ویروسی شدن انجام میشود.
واتساپ به صورت رسمی اعلام کرده است که شرکت تلاشها را مختل کرده و کاربران هدف را به گروه ناظر بر اینترنت سیتیزن لب واقع در کانادا ارجاع داده است. هنوز مشخص نیست که واتساپ چگونه شرکت پاراگون را به عنوان عامل حمله شناسایی کرده است.
پژوهشگر سیتیزن لب با نام جان اسکات-ریلترن اظهار داشت که این کشف نشان میدهد هنوز جاسوسافزارها در حال گسترش هستند و همان الگوهای مشکلآفرین گذشته در حال تکرار است.
فروشندگان جاسوسافزارهایی مانند پاراگون، نرم افزارهای پیشرفته نظارتی را به مشتریان دولتی فروخته و خدمات خود را به عنوان یک ابزار حیاتی در زمینه مبارزه با جرم و حفاظت از امنیت ملی معرفی میکنند، اما همواره از این روش برای دستیابی به اطلاعات حساس و هک کردن کاربران استفاده خواهند کرد. به نظر میرسد ابزارهای امنیتی به خودی خود میتوانند علت اصلی هکها به حساب آیند.
جالب است بدانید چنین بدافزارهایی در دستگاههای بیشتر از ۵۰ مقام رسمی ایالات متحده آمریکا هم کشف شده که به نگرانیها درباره گسترش کنترل نشده فناوری، دامن زده است.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ