استارتاپ رابط مغز و کامپیوتر Paradromics که از رقبای نورالینک ایلان ماسک در این حوزه است، از همکاری با پروژه نئوم عربستان برای توسعه ایمپلنتهای مغزی کنترل رایانه خبر داده است.
به گزارش خبرآنلاین، توافق عربستان و استارتاپ Paradromics شامل ساخت مرکز تحقیقات بالینی در شهر جدید و درحالساخت نئوم است. پروژه ساخت شهر جدید نئوم در امتداد دریای سرخ ساخته پیش میشود. Paradromics امیدوار است سال جاری میلادی آزمایشهای بالینی ایمپلنتهای خود را در آمریکا آغاز کند و بعد از آن آزمایشها در عربستان آغاز خواهند شد.
به نقل از دیجیاتو، استارتاپ Paradromics هدف خود را بازگرداندن توانایی تکلم به کسانی که این توانایی را از دست دادهاند، اعلام کرده است. مانند شرکت نورالینک، این استارتاپ نیز ایمپلنتهای خود را زیر جمجمه افراد داوطلب قرار میدهد؛ این ایمپلنتها کار ترجمه سیگنالهای مغزی را انجام خواهند داد.
آزمایشهای پارادرومیکس تاکنون روی گوسفندان انجام شده و این استارتاپ هنوز هیچ آزمایش انسانی انجام نداده اما امیدوار است در سهماهه چهارم سال جاری میلادی آزمایشهای بالینی خود را آغاز کند.
«مت انگل»، مدیرعامل پارادرومیکس، به بلومبرگ میگوید: «وقتی آماده انجام آزمایشهای بالینی در ایالات متحده بشویم، از نظر عملیاتی آماده انجام آن در سراسر جهان نیز هستیم.»
نورالینک بیش از یک سال پیش آزمایشهای بالینی خود را آغاز کرد و تاکنون توانسته ایمپلنتهایش را در مغز ۳ بیمار داوطلب قرار دهد. این ایمپلنتهای مغزی هنوز مراحل ابتدایی توسعه خود را میگذرانند و لازم است آزمایشهای بیشتری روی آنها انجام شود اما بیمارانی که تاکنون تراشه نورالینک دریافت کردهاند، از عملکرد آن رضایت دارند.
نورالینک بهتازگی مجوز انجام آزمایشهای بالینی خود در کشور کانادا را نیز دریافت کرده است. همچنین ایلان ماسک بهعنوان مالک این شرکت امیدوار است هر تراشه نورالینک را به قیمت یک اپلواچ بشود و مدت جراحی را نیز به ۱۰ دقیقه کاهش دهد.
۵۸۵۸
یکی از اعضای کابینه ترامپ بار دیگر از اپل به دلیل وابستگی بیش از حد به چین انتقاد کرده است. این بار نوک پیکان انتقادها مستقیماً متوجه تیم کوک، مدیرعامل اپل، است.
«در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکیتاکی که برای استفاده حزبالله لبنان درنظر گرفته شده بود، بهطور همزمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله اسرائیل منفجر شدند. در این حمله، حداقل ۴۲ نفر از جمله حداقل ۱۲ غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند.»
روزانه هزاران پرواز در سراسر جهان در حال انجام است و بسیاری از آنها با فواصل زمانی و مکانی اندک از کنار یکدیگر عبور میکنند. با این حال، احتمال برخورد میان هواپیماها بسیار پایین است. این ایمنی و عدم برخورد مدیون مقررات دقیق و استانداردهای بینالمللی است که آسمانها را به شکلی حسابشده مدیریت میکنند.
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
Δ