جک دورسی، کارآفرین مشهور آمریکایی بار دیگر بهعنوان ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیتکوین مورد گمانهزنی قرار گرفته است. این بحث پس از انتشار پستی در ایکس دوباره داغ شد و یکی از بزرگترین معماهای دنیای کریپتو را زنده کرد.
به گزارش خبرآنلاین، شان موری، رئیس و سردبیر deBanked، در تاریخ ۱۵ فوریه (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) با انتشار فهرستی از اطلاعات، اعداد و تاریخهای مرتبط با بیتکوین مدعی شد که این موارد با جک دورسی نیز ارتباط دارند. دورسی بیش از یک دهه یکی از حامیان سرسخت بیتکوین بوده است.
به نقل از زومیت، جک دورسی که همبنیانگذار ایکس (توییتر سابق) و شرکت پرداخت دیجیتال Square است، در مصاحبهای با لکس فریدمن در آوریل ۲۰۲۰ (فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹)، ادعای ساتوشی بودن خود را رد کرد و گفت: «نه؛ و اگر بودم به شما میگفتم؟»
بااینحال، موری باور دارد که دورسی احتمالاً ساتوشی ناکاموتو است. او به علاقهی دورسی به جنبش سایفرپانک از سال ۱۹۹۶ اشاره میکند؛ زمانی که او در دانشگاه مشغول تحصیل در علوم کامپیوتر بود. بهعنوان مثال، او یکبار با تیشرتی مربوط به Hashcash (ابزاری که در توسعهی بیتکوین نقش داشت) دیده شد و در سال ۲۰۰۱ بیانیهای دربارهی تأثیرگذاری بدون جاگذاشتن ردپا نوشت.
موری اشاره میکند که اولین تراکنش بیتکوین در ۱۱ ژانویه انجام شد که مصادف با تاریخ تولد مادر دورسی است. همچنین، آخرین بلاکی که ساتوشی استخراج کرد، در تاریخ ۵ مارس ۲۰۱۰ (۱۴ اسفند ۱۳۸۸)، یعنی روز تولد پدر دورسی ثبت شد.
تیم تحقیقاتی BitMEX ادعاهای موری را زیر سؤال برد و اشاره کرد که الگوی استخراج ساتوشی بهمرور زمان تحلیل رفته و تعیین دقیق اینکه او چه بلاکهایی را استخراج کرده است، دشوارتر بهنظر میرسد.
موری ادعا میکند که ساتوشی در ۱۹ نوامبر، یعنی روز تولد دورسی در انجمن گفتوگوی بیتکوین ثبتنام کرده است. او همچنین اشاره میکند که همهی اسناد اولیهی کد بیتکوین مهر زمانی دقیقاً ۴ صبح دارند، ساعتی که مدتی قبل در پروفایل دورسی درج شده بود.
موری اشاره میکند ساتوشی از روش Brute Force برای ایجاد آدرسهای بیتکوین استفاده کرده است. یکی از این آدرسها با jD2m شروع میشود که به گفتهی موری میتواند مخفف «Jac Dorsey 2 Mint باشد و میتواند به محل سکونت قبلی دورسی در Mint Plaza در سانفرانسیسکو ارتباط داشته باشد.
ایمیل GMX ساتوشی در ۸ سپتامبر ۲۰۱۴ (۱۷ شهریور ۱۳۹۳) هک شد و هکر آن ادعا کرد که از ارتباط ساتوشی با شهر سنت لوئیس اطلاع دارد. موری به این نکته اشاره میکند که جک دورسی در همین شهر متولد و بزرگ شده است.
موری ادعا میکند که ساتوشی در ۱۰ ژانویهی ۲۰۰۹ (۲۱ دی ۱۳۸۷) بهطور تصادفی وارد یک چت اینترنتی (IRC) شد که آیپی آن مربوط به کالیفرنیا بود؛ مکانی که دفتر توییتر در آنجا قرار داشت و دورسی بیشتر وقت خود را در آن سپری میکرد.
علاوهبراین، ساتوشی در ۵ دسامبر ۲۰۱۰ (۱۴ آذر ۱۳۸۹) در انجمن گفتوگوی بیتکوین از کاربران خواست که به ویکیلیکس کمک مالی نکنند. ۹ روز بعد یعنی در ۱۴ دسامبر ۲۰۱۰ (۲۳ آذر ۱۳۸۹)، دولت آمریکا با صدور دستور محرمانه از توییتر خواست اطلاعات مربوط به ویکیلیکس را ارائه دهد. در آن زمان، دورسی مدیرعامل توییتر نبود، اما همچنان در هیئتمدیرهی شرکت حضور داشت. موری همچنین اشاره میکند که آخرین ورود ساتوشی به انجمن بیتکوین در ۱۳ دسامبر بوده است.
موری ادعا میکند که در ۱۰ فصل از ۱۵ فصل مستندات خود، شواهدی برای اثبات ارتباط دورسی و ساتوشی ارائه کرده و از ۲۳ دسامبر ۲۰۲۴ (۳ دی ۱۴۰۳) درحال کار روی این موضوع بوده؛ بااینحال، دورسی هنوز هیچیک از ادعاهای مطرحشده را تأیید یا رد نکرده است.
برخی کاربران ایکس نظریهی موری را زیر سؤال بردهاند و باور دارند که بعید به نظر میرسد ساتوشی، که خالق سیستم مالی غیرمتمرکز و غیرقابل سانسور است، بعدها در پلتفرمی مانند توییتر تحتتأثیر فشار دولت آمریکا محتوا را سانسور کند.
برخی دیگر از کاربران میگویند بعید است ساتوشی بهطور عمومی لباسی با نام خود بپوشد، درحالیکه جک دورسی در سال ۲۰۲۴ با لباسی با نام Satoshi در مسابقهی Super Bowl حضور یافت.
جیمسون لوپ، از چهرههای برجستهی جنبش سایفرپانک بیتکوین نیز از موری انتقاد کرد و گفت اتهامزدن به دیگران بدون مدرک قاطع، فقط باعث ایجاد خطر برای آن فرد و خانوادهاش میشود.
نظریهی موری چهار ماه پس از آن مطرح میشود که کالن هوباک، مستندساز شبکهی HBO ادعا کرد که پیتر تاد، دانشمند کامپیوتر کانادایی، همان خالق بیتکوین یعنی ساتوشی ناکاموتو است؛ نظریهای که بسیاری از کارشناسان آن را نادرست اعلام کردند.
در سالهای گذشته، چهرههای دیگری مانند هال فینی، آدام بک و نیک سابو نیز بهعنوان گزینههای احتمالی برای هویت ساتوشی ناکاموتو مطرح شدهاند، اما تاکنون هیچیک از این ادعاها بهطور قطعی ثابت نشده است.
۵۸۵۸
ترامپ تهدید کرد اگر اپل تولید آیفونهای مخصوص بازار آمریکا را به داخل این کشور منتقل نکند، مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهد شد.
دولت ویتنام بهدلیل عدم همکاری تلگرام در مقابله با جرایم کاربران، قصد دارد این پیامرسان را تا اوایل ژوئن فیلتر کند.
مدیرعامل آنتروپیک معتقد است مدلهای هوش مصنوعی کمتر از انسانها دچار توهم میشوند، اما این توهمات میتوانند پیچیدهتر و غیرمنتظرهتر باشند.
شرکت شیائومی بهطور رسمی از گوشی پرچمدار جدید خود با نام «شیائومی ۱۵S پرو» رونمایی کرد. این گوشی به دوربینهای ۲۰۰ مگاپیکسلی حرفهای و ویژگیهای دیگری مانند پردازنده اختصاصی شیائومی XRING O۱ است.
Δ