دبیرکل سازمان گردشگری مللمتحد با ارسال نامهای به وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ضمن تمجید از کیفیت سازماندهی و سطح مشارکت هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، این رویداد را پلتفرمی برجسته در معماری نوین تعاملات گردشگری بینالمللی برشمرد و بر لزوم تقویت همکاریهای دوجانبه در راستای توسعه پایدار صنعت گردشگری تأکید کرد.
به گزارش میراثآریا، در پی حضور نماینده سازمان گردشگری مللمتحد در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران که از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ برگزار شد، زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل این سازمان، طی نامهای خطاب به سیدرضا صالحیامیری، بر نقشآفرینی ایران در نظام گردشگری جهانی و اهمیت استمرار همکاریهای ساختاری میان ایران و سازمان جهانی گردشگری تأکید کرد.
نمایشگاه گردشگری تهران؛ بستر همافزایی و تعاملات استراتژیک
در این نامه، دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد، با استناد به گزارش ایان ویلکو، مدیر اعضای وابسته و همکاریهای دولتی- خصوصی این سازمان که به نمایندگی از این نهاد در نمایشگاه حضور یافته بود، نمایشگاه گردشگری تهران را بهعنوان بستری استراتژیک برای همافزایی میان بخشهای دولتی و خصوصی صنعت گردشگری معرفی کرد.
او سطح بالای مشارکت، انسجام سازمانی و ظرفیتسازی در این رویداد را عامل تثبیت جایگاه آن بهعنوان یکی از مهمترین پلتفرمهای بینالمللی برای تبادل تجربیات، هماندیشیهای سیاستگذارانه و کشف فرصتهای نوین سرمایهگذاری در گردشگری دانست.
تعمیق مناسبات دوجانبه؛ از تعاملات نمایشگاهی تا همکاریهای ساختاری
پولولیکاشویلی در ادامه، برگزاری نشست مشترک خود با وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران را گامی مهم در راستای ترسیم نقشه راه همکاریهای آینده برشمرد و بر ضرورت تعمیق مناسبات ساختاری و بهرهگیری از ظرفیتهای مشترک در حوزه سیاستگذاری گردشگری تأکید کرد.
در این راستا، او به دو محور کلیدی در دستور کار مشترک ایران و سازمان جهانی گردشگری اشاره کرد:
۱. برنامهریزی و سازماندهی مجمع آتی گردشگری شهری در تهران که میتواند نقش ایران را در تدوین راهبردهای نوین گردشگری شهری در مقیاس جهانی پررنگتر سازد.
۲. افزایش تعاملات میان ایران و شبکه اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری، بهمنظور افزایش پیوندهای علمی، فنی و سرمایهگذاری در صنعت گردشگری ایران.
قدردانی از تیم اجرایی نمایشگاه و تأکید بر تداوم همکاریها
دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد در این نامه، مراتب قدردانی خود را از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران اعلام کرده و از تلاشهای مجموعه مدیریتی این وزارتخانه، در سازماندهی این رویداد بینالمللی تمجید کرد.
ایران و سازمان گردشگری ملل متحد؛ چشماندازی مشترک برای آینده گردشگری بینالمللی
او در پایان، بر تعهد سازمان گردشگری ملل متحد نسبت به استمرار تعاملات سازنده با ایران تأکید کرده و خواستار بهرهگیری مؤثر از ظرفیتهای متقابل برای توسعه پایدار گردشگری، تعمیق دیپلماسی گردشگری و افزایش همافزایی در عرصه بینالمللی شد.
این نامه، گواهی بر جایگاه ایران در معادلات جهانی گردشگری و بیانگر نقشآفرینی راهبردی کشور در معماری نوین تعاملات بینالمللی صنعت گردشگری است.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی در گورستان باستانی «سان جولیانو» در ایتالیا، یک مقبره دستنخورده از تمدن اتروری کشف شد؛ کشفی نادر و ارزشمند که نوری تازه بر آیینهای تدفینی و ساختار اجتماعی این تمدن ۲۶۰۰ ساله میتاباند. این مقبره، با اشیای کامل و ساختار سالم، یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی سالهای اخیر در اروپا بهشمار میرود.
Δ