رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بر این باور است که آنچه باید در مورد صندوقهای بازنشستگی انجام شود، تجدید نظر در نحوه مدیریت آنهاست و نه ادغام آنها در تأمین اجتماعی.
بحثی که دراینباره وجود دارد این است که این موضوع در بودجه ابهام دارد. سیاست دولت این است که میخواهد این صندوقها را با هم ادغام کند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیمهشده را تبدیل به کارمند دولت کند. یعنی عملاً از دولت حقوق بگیرند. ما مخالف این کار هستیم. صندوقها بالاخره باید کار خود را ادامه دهند اما در نوع مدیریت صندوقها باید تجدید نظر شود.
دولت دارد از اصل ۱۱۰ قانون اساسی سوءاستفاده میکند و به نظر من باید با تدبیر بیشتری در این زمینه اقدام شود. از نظر من دولت در این موضوع عجله کرده و این کار نباید انجام شود.
قرار است سه صندوق بازنشستگی کشوری، فولاد و هما زیر برند تامین اجتماعی قرار بگیرند
*یعنی دولت قرار است این سه صندوق را زیرمجموعه تامین اجتماعی کند؟
بله دولت بنا دارد همه را زیر برند تامین اجتماعی تجمیع کند.
*اما بیمهشدگان تامین اجتماعی که الان دچار مشکلات زیادی هستند و خود سازمان تامین اجتماعی هم به مشکل برخورده است. چگونه قرار است از پس اضافه کردن یک میلیون و ۵۰۰ هزار بیمهشده جدید بربیاید؟
ما هم همین را میگوییم. تامین اجتماعی که خودش ورشکسته و اندر خم یک کوچه است، چطور قرار است مشکل دیگران را حل کند در این شرایط؟ به نظر من این سیاست و تصمیم دولت اشتباه است.
*آیا این طرح دولت در بودجه تصویب خواهد شد یا نمایندگان با توجه به مخالفتها جلوی آن را میگیرند؟
ما تلاشمان را میکنیم تا جلوی آن را بگیریم
راهکار اساسی حمایت از بازار سرمایه استمهال تسهیلات بانکی، تعویق پرداخت مالیات و حق بیمه شرکتهای بورسی است.
کارگران شرکت «دانا بسپار» که در زمینه تولید قطعات خودرو و محصولات پلیمری فعالیت میکند، از چندین ماه معوقات مزدی و تهدید امنیت شغلی پس از اعتراض به وضعیت معیشتی خود گلایه دارند. تعدادی از نمایندگان کارگری نیز به دنبال اعتراضها از کار بیکار شدهاند.
بورس امروز صعودی سپری شد و شاخص کل با رشدی بیش از ۲۴ هزار واحد به پایان رسید. این صعود نتیجه روند مثبت برخی نمادهای بورسی در بازار بود که موجب شد تا شاخص کل بورس صعود نسبی داشته باشد. نمادهای فارس، فملی و پارسان جزء ۳ نماد برتر اثر گذار بر بازار دیده شدند. در ادامه به تحلیل مهمترین اخبار و عوامل اثرگذار بر روند معاملات بورس امروز پرداخته شده است.
علی مدنیزاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در نخستین حضور خود در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، از عزم جدی برای کاهش تصدیگری دولت و واگذاری مالکیت و مدیریت بنگاههای دولتی به بخش خصوصی واقعی خبر داد. این وعده که با استقبال فعالان اقتصادی مواجه شد، میتواند نقطه عطفی در تقویت نقش مردم در اقتصاد ایران باشد، در حالی که بازار سرمایه نیز در انتظار اقدامات عملیاتی برای تحقق ثبات است.
Δ