پژواک «غرور ملی و بازدارندگی» دستاورد بزرگی است که با برگزاری موفق سومین جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی در استان فارس، در عرصه ملی طنینانداز شد.
احمدرضا درویش، کارگردان مطرح سینما و تلویزیون در یادداشتی نوشت: هدفگذاری جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی به صورتی است که محدود به یک مکان نیست و در اقلیمهای مختلف ایران عزیزمان حرکت میکند. بنابراین از پروتکلهای تکراری برگزاری برخی فستیوالها عبور میکند و مستقیم با مردم و مخاطب ارتباط میگیرد. از این رو، صمیمانه و مردمیبودن آن نیز بیش از هر چیزی چشمنوازی میکرد.
تماشای آثار، مضامین و رشتههای مختلف میراثی ـ چه ملموس و چه ناملموس ـ با یکدیگر نیز از دیگر نکات ارزشمند این جشنواره است. به عبارت دیگر، در یک تقاطعی مجموعه نگارگری، موسیقی، سینما، آیینها و نمایش، تاریخ، صنایعدستی و… به یکدیگر متصل شدند و این بسیار منحصربهفرد و زیباست و در هیچ جشنواره دیگری تکرار نمیشود.
در این جشنواره مردم بیش از پیش متوجه میشوند که ایران فقط تهران نیست و رنگینکمانی از آداب، زبان، لباس، آیین، تاریخ و فرهنگ است. این مهم است که بدانیم میراثفرهنگی با مردم تعریف میشود. هر جامعهای بخواهد خاطره و خیال داشته باشد باید میراثفرهنگی غنی خود را پاس بدارد و این مهم در جشنواره ملی چندرسانهای به خوبی مشاهده شد.
پژواک «غرور ملی و بازدارندگی» دستاورد بزرگی است که با برگزاری موفق سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی در استان فارس، در عرصه ملی طنینانداز شد.
وظیفه خود میدانم از جناب آقای دکتر دارابی، بنیانگذار و ریاست جشنواره، جناب آقای علیرضا تابش، دبیر سختکوش جشنواره، مدیران گرامی در وزارت میراثفرهنگی، مدیران ارجمند استان فارس، فعالان عرصه رسانه، گروه اجرایی جشنواره، اعضای محترم شورای سیاست گذاری و برادر عزیزم جناب آقای دکتر شهرام گیلآبادی تشکر و قدردانی کنم.
دستمریزاد و خداقوت.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی در گورستان باستانی «سان جولیانو» در ایتالیا، یک مقبره دستنخورده از تمدن اتروری کشف شد؛ کشفی نادر و ارزشمند که نوری تازه بر آیینهای تدفینی و ساختار اجتماعی این تمدن ۲۶۰۰ ساله میتاباند. این مقبره، با اشیای کامل و ساختار سالم، یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی سالهای اخیر در اروپا بهشمار میرود.
Δ