شرکت زیمنس گامسا با ساخت و راهاندازی توربین بادی ۲۷۶ متری با ظرفیت ۲۱٫۵ مگاوات، توانست رکورد «بزرگترین توربین بادی» را از چین برباید.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت اروپایی زیمنس گامسا توانسته در رقابت پرهیجان «بزرگترین توربین بادی» فعلاً چین را کنار بزند. این شرکت بهتازگی توربین عظیم رکوردشکن جهانی خود را در میدان آزمایشی اوسترئیل در دانمارک نصب کرده است.
به نقل از زومیت، هرچند اختلاف اندازهی توربین جدید با رکوردشکن قبلی چندان زیاد نیست، بههرحال رکورد محسوب میشود. توربین SG DD-276 با طول باورنکردنی ۲۷۶ متر از نوک یک پره تا نوک پره دیگر، گسترده شده است. ظرفیت آن ۲۱٫۵ مگاوات است؛ به اندازهای که میتواند در یک سال، برق مورد نیازِ ۷۰هزار خانه در دانمارک را تأمین کند. انتظار میرود این توربین در طول عمر خود، از تولید حدود ۵۵٬۴۵۴ تن دیاکسیدکربن که در حالت عادی از تولید برق با سوختهای فسیلی ایجاد میشود، جلوگیری کند.
ماشین رکوردشکن دانمارک هزینهی زیادی هم در پی داشته است. اتحادیه اروپا با حمایت از پروژهی نوآورانهی «نمونهی اولیهی بسیار پیشرفتهی قدرتمندترین توربین بادی فراساحلی» یا به اختصار HIPPOW، مبلغ ۳۰ میلیون یورو را از صندوق نوآوری خود به زیمنس گامسا اختصاص داد تا بخشی از هزینهی توربین غولپیکر تأمین شود. هنوز اطلاعاتی دربارهی هزینهی نهایی تولید برق توسط این توربین منتشر نشده، اما آمارهای دانمارک در سال ۲۰۱۸ هزینهی تولید برق از توربینهای فراساحلی را حدود ۴۶ یورو به ازای هر مگاواتساعت گزارش کرده بودند.
زیمنس گامسا از سال ۱۹۹۱ مشغول نصب توربینهای بادی در سرتاسر جهان بوده؛ ازجمله ۱۱ توربین در نخستین مزرعهی بادی فراساحلی جهان در ونبی دانمارک. نصب توربین SG DD-276، پنجهزارمین توربینی است که این شرکت در ۱۴ کشور مختلف نصب کرده و در مجموع از مرز ظرفیت ۲۷ گیگاوات عبور کرده است.
توربین ۲۰ مگاواتی MySE18.X از شرکت چینی مینگیانگ اسمارت انرژی پیشتر به مدت تقریباً ۷ ماه رکورددار بود؛ جایگاهی که پیش از آن در اختیار توربین فراساحلی ۱۸ مگاواتی شرکت دانگفنگ الکتریک قرار داشت. این رکوردها در فضای رقابتی شدید و پرشتاب صنعت انرژی بادی، معمولاً عمر زیادی ندارند.
در همین راستا، شرکت دانگفنگ اعلام کرده که توربین ۲۶ مگاواتی خود را ساخته، اما هنوز اقدام به نصب آن نکرده است. مینگیانگ نیز اعلام کرده قصد دارد نسل بعدی توربینهای ۲۲ مگاواتی خود را تولید کند. با راهاندازی هر کدام از این پروژهها، رکورد زیمنس گاما احتمالاً خیلی زود شکسته خواهد شد.
درعینحال، با افزایش تعرفههای تجاری بین ایالات متحده، اتحادیهی اروپا و فناوری چین، دسترسی به مواد معدنی حیاتی و عناصر نادر خاکی که در ساخت قطعاتی مانند بردهای مدار یا آهنرباهای نئودیمیومی استفاده میشوند، ممکن است دشوارتر شود؛ چراکه چین کنترل عمدهی زنجیره تأمین جهانی این مواد را در دست دارد. بنابراین، احتمالاً رکورد اخیر زیمنس گامسا عمر چندانی نخواهد داشت.
۵۸۵۸
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، پس از یکچهارم قرن فعالیت در پاکستان، بهطور رسمی دفاتر خود را در این کشور تعطیل کرد. این تصمیم بازتابی از وضعیت ناپایدار اقتصادی و سیاسی پاکستان عنوان شده است.
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
Δ