یک مجسمه رومی توسط گروهی از کارگران ساختمان که در بلغارستان مشغول کار بودند، کشف شد.
به گزارش میراث آریا، یک مجسمه مرمری بسیار سالم که یک مقام رومی را به تصویر میکشد توسط کارگران ساختمانی در وارنا، شهری ساحلی واقع در بلغارستان، کشف شده است.
این مجسمه که در اندازه یک انسان واقعی است، به اواخر قرن دوم یا اوایل قرن سوم میلادی تعلق دارد و در خارج از دیوارهای قلعه، جایی که قبلاً شهر باستانی اودسوس (Odessos) بود، پیدا شده است.
یک پیمانکار ساخت و ساز پس از کشف این مجسمه به مسئولان موزه تاریخ منطقهای وارنا اطلاع داد.
این مجسمه سنگ مرمر سفید، مردی میانسال را با ریش کوتاه و لباس رومی همراه با طوماری در دست خود به تصویر کشیده است. مجسمه به طور قابل توجهی سالم باقی مانده است و فقط تاحدی به صورت آن آسیب وارد شده و دست آن هم گم شده است. بر اساس نوشته یونانی که روی پایه مجسمه حکاکی شده است میتوان دریافت که این مجسمه مردی به نام Gaius Marios Hermogenes را به تصویر کشیده است.
با توجه به پوشش این مرد میتوان دریافت که شهروندی با جایگاه بالای اجتماعی یا به عبارتی دیگر از نخبگان شهر بوده است. یکی از باستانشناسان این فرضیه را مطرح کرده است که شاید دشمنان او این مجسمه را از محل جدا کردند و آن را به بیرون از دیوارهای شهر انداختهاند.
با این کشف، فصل جذاب دیگری به روایت تاریخی غنی وارنا اضافه شده است. این شهر که در ابتدا به عنوان یک مستعمره یونانی در سال ۵۷۰ قبل از میلاد تأسیس شد، به یک بندر بزرگ رومی در استان موئسیا تبدیل شد و در قرن دوم و سوم پس از میلاد رونق گرفت.
انتهای پیام/
باستانشناسان در کشفی بیسابقه، آرامگاه نخستین فرمانروای شهر باستانی مایای کاراکول در مکزیک را شناسایی کردند، آرامگاهی که نهتنها پرده از هویت بنیانگذار این دودمان برمیدارد، بلکه پیوندهای ناشناخته فرهنگی میان کاراکول و تمدنهای دوردست را نیز آشکار میسازد. این کشف پس از چهار دهه کاوشهای میدانی، نقطه عطفی در درک ساختار قدرت و مناسک سلطنتی مایا بهشمار میرود.
دکتر صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دومین روز از سفر خود به استان گلستان، با همراهی دکتر علیاصغر طهماسبی استاندار گلستان با آیتالله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولیفقیه در استان گلستان و امامجمعه گرگان دیدار کرد. در ادامه دومین روز از سفر، بازدید از خانه صنایعدستی رزاس در شهرستان گرگان، بازدید از پل تاریخی شهرستان آققلا، بازدید از بازارچه صنایعدستی و دیوار تمیشه شهرستان کردکوی، بازدید از گمرک تاریخی و ساحل شهرستان بندرگز، بازدیداز جزیره آشوراده و قلعه تاریخی روسها شهرستان بندرترکمن و بازدید از عملیات اجرایی نخستین پایگاه اطلاعرسانی دیوار بزرگ گرگان در شهرستان گمیشان بازدید کرد.
محوطه های پیش از تاریخ دره خرم آباد، یکی از اصیلترین گنجینههای تاریخی غرب ایران با قدمتی بیش از ۶۵ هزار سال، اکنون بهعنوان بیستونهمین اثر ثبتشده جهانی ایران در یونسکو (۲۰۲۴) شناخته میشود.
وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان با حجتالله ایوبی، رئیس مرکز امور بینالملل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
Δ