به گزارش اقتصادآنلاین؛ انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گزارشی تازه، آمار صادرات ۱۲ ماهه زنجیره فولاد کشور در سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، صادرات فولاد ایران با کاهش یک میلیارد دلاری، نسبت به سال قبل ۱۳ درصد افت داشته است. همچنین حجم کلی صادرات آهن و فولاد نیز با کاهش ۸ […]
به گزارش اقتصادآنلاین؛ انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گزارشی تازه، آمار صادرات ۱۲ ماهه زنجیره فولاد کشور در سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، صادرات فولاد ایران با کاهش یک میلیارد دلاری، نسبت به سال قبل ۱۳ درصد افت داشته است. همچنین حجم کلی صادرات آهن و فولاد نیز با کاهش ۸ درصدی روبرو شده است.
در این میان، محصولات اصلی صادراتی یعنی اسلب و شمش، بیشترین میزان کاهش حجم را ثبت کردهاند. صادرات اسلب با افت ۳۲ درصدی و صادرات شمش با کاهش ۱۸ درصدی همراه بوده است.
در مقابل، صادرات مقاطع طویل فولادی رشد ۱۴ درصدی را تجربه کرده است. اما بنا بر اعلام انجمن، بخش قابل توجهی از این رشد، توسط کارتهای بازرگانی اجارهای صورت گرفته که میتواند تأثیر منفی بر ارزآوری واقعی کشور داشته باشد.
نکته قابل توجه دیگر، افزایش صادرات مواد اولیه زنجیره فولاد مانند کنسانتره و گندله سنگآهن است. این روند افزایشی در شرایطی رقم خورده که همچنان عوارض صادراتی بر این اقلام اعمال میشود.
همچنین صادرات آهن اسفنجی و بریکت نیز با رشد ۱۲ درصدی همراه بوده که عمدتاً در نیمه نخست سال انجام شده است.
علیرغم وجود مشکلاتی نظیر ناترازی انرژی و هزینههای حملونقل، با مدیریت صحیح توانستیم سودآوری خود را نسبت به سال گذشته به میزان ۵ درصد افزایش دهیم.
رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام، با اشاره به رشد چشمگیر مصرف قهوه در ایران، بر ضرورت تدوین سازوکارهای راهبردی برای توسعه همکاریهای تجاری با ویتنام تأکید کرد.
با وجود ادعای برخی رسانهها درباره تأثیر قطعی برق بر گرانی سیمان، آمار رسمی نشان میدهد برقرسانی به صنایع سیمان تقریبا در سطح سال گذشته حفظ شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، از طراحی مناطق آزاد نسل جدید با محوریت اقتصاد دیجیتال خبر داد و گفت: در دو سال آینده سه منطقه آزاد نسل ششم راهاندازی میشود و مناطق آزاد نسل هفتم نیز با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال در دستور کار قرار دارد و هم اکنون سند اقتصاد دیجیتال با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف در حال تدوین است.
Δ