یک سگ رباتیک که تشعشعات را شناسایی میکند، آماده است تا به پاکسازی هستهای ۱۰ ساله اسپانیا کمک کند.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از ایسنا، یک سگ رباتیک که توسط شرکت بوستون داینامیکس(Boston Dynamics) ساخته شده، در حال تطبیق برای شناسایی مواد رادیواکتیو در نیروگاه هستهای «سانتا ماریا دی گارونیا» در اسپانیا در بخشی از روند خاموشسازی این نیروگاه است.
این نیروگاه که در سال ۲۰۱۲ تعطیل و به سرعت سوختگیری آن متوقف شد، اکنون در حال طی کردن یک فرآیند بازسازی و تخریب ۱۰ ساله است که توسط سازمان پسماندهای رادیواکتیو اسپانیا موسوم به «Enresa» مدیریت میشود.
این ربات سفارشی، مدل اسپات(Spot) شرکت «بوستون داینامیکس» با بازویی دقیق و ابزارهای طیفسنجی، امکان تحلیل دادههای رادیواکتیو به صورت لحظهای را در طول این فرآیند پاکسازی فراهم میکند.
این ربات چهارپا، توسط یک همکاری مشترک بین گروه خدمات انرژی «Grupo Dominguis Energy Services» و شرکت فناوری «Alisys» برای این محیط پرخطر سفارشیسازی خواهد شد و رباتیک پیشرفته را وارد عملیات پاکسازی هستهای میکند.
در ماه مه ۲۰۲۵ بود که بریتانیا یک ربات «اسپات» را در سایت دونری(Dounreay) برای فعالسازی دوباره یک جرثقیل غیرفعال به کار گرفت تا در مدیریت ایمن مواد هستهای در منطقهای بالقوه خطرناک کمک کند.
این ربات مجهز به بازوی رباتیک با دقتی بالاست و از ابزارهای اندازهگیری قابل تعویض و نرمافزار پیشرفته تحلیل طیفسنجی پشتیبانی میکند که اجازه میدهد دادههای رادیواکتیو و ساختاری به صورت لحظهای تفسیر شوند.
این سامانه رباتیک به یک پلتفرم ابری متصل خواهد شد که امکان کنترل از راه دور و مدیریت جامع دادهها را فراهم میکند. این قابلیت به تکنسینها اجازه میدهد ربات را از فاصلهای دور هدایت کنند که باعث کاهش مواجهه با محیطهای خطرناک و افزایش دقت و کارایی در روند خاموشسازی میشود.
این ربات چهارپا نقشی حیاتی در خاموشسازی نیروگاه هستهای «سانتا ماریا دی گارونیا» خواهد داشت و با انجام خودکار تحلیل مواد به این کار کمک خواهد کرد.
سگهای رباتیک به طور فزایندهای برای حمایت از عملیات پاکسازی هستهای استفاده میشوند و روشی ایمنتر و کارآمدتر برای انجام وظایف خطرناک در محیطهای رادیواکتیو ارائه میدهند. این ماشینهای چهارپا با چابکی، خودمختاری و توانایی حمل ابزارهای سفارشی، در مناطقی که برای انسانها خیلی خطرناک است، نقشی حیاتی ایفا میکنند.
5858
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ