مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
به گزارش میراثآریا، بر اساس اطلاعیه دبیرخانه دومین کنگره، ملی آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی، علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند چکیده مقالات خود را تا ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ و متن کامل مقالات و آثار فرهنگی و هنری را تا ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۴ به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.
این رویداد علمی و فرهنگی با هدف تبییناندیشههای فقهی، اجتماعی و علمی حضرت آیتاللهالعظمی ملکحسینی در روزهای هفتم و هشتم آبانماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد و میزبان پژوهشگران، صاحبنظران و هنرمندان از سراسر کشور خواهد بود.
دبیرخانه کنگره اعلام کرد علاقهمندان میتوانند برای ارسال آثار خود از طریق پایگاه اینترنتی کنگره به نشانی: malekhosseini.ir اقدام کرده و برای دریافت اطلاعات تکمیلی به همین وبسایت مراجعه یا با دبیرخانه تماس حاصل کنند.
دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تلاش دارد با گردهماییاندیشمندان و فرهیختگان، ابعاد مختلفاندیشه و آثار این عالم ربانی را مورد بررسی و تبیین قرار دهد.
انتهای پیام/
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
Δ